Foci

Könnyed sikerrel hangolt a kupadöntőre a DVTK

Az OTP Bank Liga utolsó előtti, 29. fordulójában a Diósgyőr 3-0-ra győzte le a Pécset, míg a Paks négyet lőtt a Pápának.

A Ligakupa megnyerése után és a Magyar Kupa fináléja előtt egy kevésbé nehéz feladat, a Pécs elleni meccs várt a piros-fehérekre. A PMFC bár kevés eséllyel lépett pályára Miskolcon, az első félidőben mégis jobban fociztak ellenfelüknél.

A kezdés után gólokat is lőhettek volna a vendégek a fáradtan, ötlettelenül focizó Diósgyőrnek, de nem találtak a kapuba, ami a szünet után megbosszulta magát.

Fotó: MTI

Az 50. percben ugyanis Bacsa harcosságának és egy megpattanó labdának köszönhetően Futács Márkó jegyzett gólt, majd hiába próbálkozott az egyenlítéssel a Pécs, a DVTK szerzett újabb találatot.

Az ex-pécsi Miroslav Grumic ugyanis bevette Gőcze kapuját, majd pár pillanat múlva Augusto Batioja közelről tudott eredményes lenni, így végül 3-0-ra nyertek a piros-fehérek.

A másik 16 órakor kezdődő találkozón a Paks 4-0-ra intézte el a kieséstől épphogy megmenekülő Pápát: Könyves, Bartha, Simon és Heffler talált be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik