Foci

Fradi: a Chelsea vagy az Atlético jöhet

A budapesti labdarúgóklub folyamatosan egyeztet, hogy nagynevű ellenfelet találjon a stadionavatóra.

A Blikk értesülései szerint mintegy 300 millió forintért találhat magának sztárellenfelet a Ferencváros labdarúgócsapata az augusztusi gálamérkőzésre. A bulvár napilap online kiadása úgy tudja, hogy a zöld-fehérek új stadionját felavató találkozón az is megeshet, hogy a Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madrid, vagy akár a José Mourinho által irányított Chelsea lesz ellenfél.

Laczkó Mihály menedzser a Blikknek elmondta, tíz évvel ezelőtt, amikor a spanyol Betist akarták az Újpest ellenfeléül, akkor a sevillaiak 300 ezer euróért, mostani árfolyamon számolva olyan 91 millió forint körüli összegért álltak volna kötélnek.

„Azt gondolom, hogy ma minimum 1 millió eurót, azaz nagyjából 303 millió forintot kell fizetni, ha egy sztárcsapatot Magyarországon szeretnénk látni, ám a szponzorok támogatásából, a jegybevételből és a televíziós közvetítésből befolyó összegből ez megtérül. A vendéglátóknak emellett természetesen az utazási és szállási költséget kell még állniuk.”

Az egykori válogatott kapus, a már mérkőzéseket szervező Gelei Károly szerint nehéz a dolga akkor egy klubnak, ha először lép kapcsolatban egy Top12-es alakulattal, de másodjára már könnyebben alakulhatnak a dolgok. Gelei szerint 1 millió eurós fellépti díj a kiindulópont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik