Foci

Blatter: Hibás döntés volt a katari vébé

A FIFA első embere szerint a végrehajtó bizottság tisztában volt vele, hogy nyáron extrém meleg van az országban.

A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság kezdetéig még jó párat aludni kell, azonban az a torna számos témát szolgáltat, még így nyolc évvel a megrendezése előtt is. Korábban jelentek már meg cikkek rabszolgamunkásokról, számos, az előkészületi munkák során meghalt emberről, valamint arról, hogy nem éppen tiszta eszközökkel szerezte meg az ország a rendezés jogát, hanem korrupciós úton.


A pillanat, mikor megtudtuk, hogy Katar lesz a 2022-es vb házigazdája
Fotó: Europress Fotóügynökség

A héten a svájci RTS televíziós csatorna vendége volt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, akit természetesen a katari mundialról is kérdeztek. A svájci sportvezető meglepően őszinte volt, mint mondta, hibás döntés született, amikor olyan országnak adták a rendezési jogot, ahol extrém meleg van:

„Igen, ez egy hiba volt. Tudják, az emberek sok hibát elkövetnek az életük során. A technikai jelentés egyértelművé tette számunkra, hogy nyáron túl meleg lesz, de a végrehajtó bizottság mégis arra szavazott, hogy Katarban legyen a világbajnokság.”

A fentiek miatt egyébként komolyan felmerült annak a lehetősége, hogy nem nyáron, hanem télen rendezik meg a vb-t. Döntés ugyanakkor még nem született ebben a kérdésben.

Idén Brazíliában, 2018-ban pedig Oroszországban rendezik meg a világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik