Foci

„Téved” a Vidi tulajdonosa

Az MLSZ szerint Garancsi István valótlan tartalmú állításokat tett.

Kedden rendezték a Ligakupa döntőjét, melynek során a DVTK labdarúgócsapata hazai környezetben kerekedett felül 2-1-re a Videotonon. A találkozót követően a székesfehérváriak összerúgták a port a miskolciak vezetőedzőjével, Szivics Tomiszlávval, a kedélyek pedig a jelek szerint nem nagyon akarnak csillapodni.

Szerdán a Vidi tulajdonosa, Garancsi István is szót kért, a vidi.hu-nak pedig úgy fogalmazott: „De vajon mitől fajulhattak eddig a dolgok? Egyenes következményeként annak, hogy a Diósgyőr vezetőedzője korábban olyasmiket engedhetett meg magának mindenfajta következmény nélkül, mint hogy nyilvánosan csalással vádolja meg az MLSZ-t, és ezzel szemben se a szövetség, se a diósgyőriek tulajdonosa ne lépjen fel. Nem véletlen, hogy most már úgy érzi, bármit megengedhet magának.”


Garancsi István, a Videoton tulajdonosa
Fotó: vidi.hu

Ezt a részt kikérte magának a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), amely egy terjedelmes kommünikében javította ki a Videoton ritkán megszólaló tulajdonosát:

„A Videoton FC tulajdonosa a keddi Ligakupa-döntő után a székesfehérvári csapat hivatalos honlapjának adott interjújában olyan téves és valótlan tartalmú állításokat tett, amelyek mellett a szövetség nem mehet el szó nélkül” – olvasható az mlsz.hu-n megjelent írás, amely hosszan kifejti, hogy Szivics ellen a korábbiakban is több fegyelmi eljárás indult.

„Az elmúlt időszak történései nyomán az MLSZ a leghatározottabban visszautasítja mind Tomiszlav Szivics, mind Garancsi István, közvetlenül vagy áttételesen a szövetség vezetői, alkalmazottai és a független társadalmi szereplők becsületébe gázoló, minden alapot nélkülöző vádaskodását. Az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulások sportszakemberhez, sportvezetőhöz méltatlanok. Mivel ezek a meggondolatlan nyilatkozatok ártanak az egész magyar labdarúgás ügyének, a szövetség – egyetértve Garancsi István felvetésével, mely szerint a labdarúgás szereplőinek tenniük kell „a pályán kívüli hadviseléssel” szemben – a fenti tájékoztatással a maga részéről lezártnak tekinti a kérdést” – zárja közleményét az MLSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik