Foci

Ronaldo: “Rengeteget fejlődtem Madridban”

Cristiano Ronaldo úgy érzi, jobb futballista lett belőle a Real Madridnál, ahova 2009-ben, a Manchester Unitedtől szerződött.

“Az első pillanattól kezdve érzem a klubnál azt a fajta pozitív nyomást, amely a Bajnokok Ligája-trófea elhódítása miatt van rajtunk. Ez hozzátartozik a futballhoz, és ahhoz, hogy a Real Madridnál vagy. Ugyanakkor nincs ezzel semmi gond, szeretem a nyomást, jobb játékos leszek tőle” – nyilatkozta a 29 éves aranylabdás támadó, aki csapatával már a jövő szombati, Atlético Madrid elleni lisszaboni BL-fináléra készül, ahol a királyi gárda története tizedik, s 2002 óta az első diadalát gyűjtheti be a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ronaldo a BL mostani idényében eddig 16 találatot szerzett, s ezzel átadta a múltnak Lionel Messi és José Altafini korábbi, 14 gólos rekordját. Ha a döntőben is eredményes lesz, akkor az európai Aranycipőért folytatott versengésben is diadalmaskodik, jelenleg ugyanis a Premier League gólkirályával, az uruguayi Luis Suárezzel holtversenyben áll az élen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik