Foci

Pintér Attila teljesen kivetkőzött önmagából

Helyszíni beszámolók szerint a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya egy hétvégi gyermektornán vesztette el a fejét és vetkőzött ki józan szülői mivoltából.

Érdekes dolgokat lehet olvasni a neten Pintér Attila labdarúgó szövetségi kapitányról. Több Fradi kötődésű honlap és az egyik legnagyobb szurkolói oldal is beszámol például a zöld-fehér klub remek kezdeményezéséről, a hétvégén első alkalommal megrendezett Albert Flórián Nemzetközi Utánpótlás Tornáról.

Ok, ok, de mi köze ehhez Pintérnek – kérdezhetnénk. Nos: a szövetségi kapitány kettős szerepkörben vett részt a tornán, egyrészt szülőként – a Győri ETO U9-es korosztályában játszik a fia -, másrészt díjátadóként volt jelen.


A torna jellegből adódóan egyes meccsek büntető rúgásokkal dőltek el
Forrás: fradi.hu

A fradi.hu-n olvasható beszámolóból kiderül, hogy szlovén, horvát, szlovák és román csapatok színesítették a 2003-as és 2004-es születésű gyerekeknek kiírt focitornát. Ez szuper.

Az ulloi129.hu arról ír, hogy vasárnap öröm volt a Népligeti Sporttelepre nézni, mert több száz gyermek rúgta a labdát, mi több a remekül megszervezett eseményen – amelyen Pintér mellett többek között ott volt Rákosi Gyula, Szűcs Lajos és Orosz Pál is – rossz szót nemigen lehetett hallani. Ennek így kell lennie.

Az ultrasliberi.hu hallott rossz szót és meg is írta azt. Több szurkolói (fradista és semleges is) megkeresés után elítélő hangú cikkben számoltak be arról, hogy Pintér teljesen kivetkőzött magából és elvesztette a fejét a Fradi-Győri ETO elődöntő előtt és alatt.


Pintér Attila szövetségi kapitány az érmeket mosolyogva adta át
Forrás: Fradi.hu

Információjuk szerint a kapitány a meccs előtt többek által jól hallhatóan tett megjegyzést, miszerint “na, a Fradival játszunk, tuti fel fog borulni a pálya, ha a bírón múlik“, majd és ezt szó szerint idézzük: “Amikor a Fradi 0-2-ről kiegyenlített (két szabályos góllal) a szülők közül lerohant a dombról (ahol az olimpiai bajnokok szobrai vannak a népligeti centrumban), be a pálya mellé (oda már senki nem mehetett, le volt zárva a civilek elől) majd a félpályánál bement a játéktérre, és a gyerekek és mindenki füle hallatára reklamálni, csalózni majd “faszszopózni” kezdett a bírónak. Mint egy idegbeteg, teljesen kikelt magából, aztán amikor a fradisták a pálya túlsó, “nyilvános” feléről elkezdtek bekiabálni neki, hogy mit keres bent, ő is egy szülő, takarodjon ki a pályáról, elkezdett mutogatni és kifelé biccentgetni a fejével, hogy “mi van, odamenjek?”

Ha valóban így történt, akkor ez már annyira nincs rendjén.

Minden esetre a közösségi oldalon található képek alapján a díjkiosztón már semmi probléma nem volt, szülő, szövetségi kapitány is megnyugodott.

1. Albert Flórián Nemzetközi Utánpótlás Torna, végeredmény:

U9-es sorozat, végeredmény
1. Győr
2. Maribor
3. FTC (zöld csapat)
4. Sopron
5. Osijek
6. Liviu
7. Slovan Bratislava
8. FTC (fehér csapat)
9. Dalnoki Akadémia
10. Videoton
11. Senica
12. Vasas
13. Újpest
14. Nyitra
15. Petrzalka
16. Honvéd

U10-es sorozat, végeredmény
1. Honvéd
2. Slovan Bratislava
3. Osijek
4. Maribor
5. Videoton
6. FTC (Zöld csapat)
7. Sopron
8. Zlatibor
9. Senica
10. Újpest
11. Nyitra
12. FTC (fehér csapat)
13. Győr
14. Illés Lurkó Akadémia
15. Topolya
16. Dalnoki Akadémia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik