Foci

„Nem mindig a legjobb nyer”

A Benfica vezetőedzője szerint csapata többet tett a győzelemért az Európa Liga szerdai döntőjében, mint a győztes Sevilla.

Mintha csak Guttmann Béla átka fogott volna újra a Benficán: a portugál futballcsapat sorozatban nyolcadszor veszített kontinentális kupadöntőben szerda este, amikor is az Európa Liga torinói fináléjában gól nélküli döntetlent követően büntetőpárbajban alulmaradt a spanyol Sevillával szemben.

A legenda szerint Guttmann, akinek két BEK-siker után 1962-ben kellett távoznia a lisszaboni klubtól, azt jósolta, hogy a Benfica 100 évig – más források szerint soha többé – nem nyer nemzetközi trófeát. Egyelőre 52 esztendőnél tart a negatív széria a tavaly is hiábavalóan döntős portugál együttes életében, amelynek jelenlegi trénere mindazonáltal nem a magyar előd kijelentésének mágikus utóhatásával magyarázta az újabb kudarcot.

„Van ilyen a futballban, nem mindig a legjobb csapat nyer. El kell fogadnunk az eredményt, s gratulálok a riválisnak, amely a tizenegyesrúgásoknál jobban hitt a győzelemben” – mondta Jorge Jesús, aki szerint az ő csapata többet tett a sikerért, több esélye is volt, s jobban megérdemelte volna a végső diadalt. A portugál edző magyarázatában kiemelte a Sevilla portugál kapusát, Betót, aki kétségtelenül jelentős érdemeket szerzett a döntő megnyerésében azzal, hogy 120 percen át remekül védett, a végén pedig két büntetőt is hárított.

„Ő volt a kulcs ezen a meccsen” – fogalmazott Jesús.


A győztesnek járó trófea
Fotó: Europress Fotóügynökség

Unai Emery, az andalúziai főváros csapatának baszk mestere a torinói sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy mindkét együttes jogosan jutott döntőbe.

„Bár a fáradtság érződött a játékosaimon, a csapat ezt is elbírta, s megint megmutatta, hogy nagyon egységes, hogy ha kell, szenvedve is képes nyerni, s el tudja viselni a legnagyobb feszültséget is” – mondta az edző, aki szerint egész Sevilla megérdemelte, hogy 2006 és 2007 után harmadik alkalommal is európai kupagyőztes csapata legyen.

Videó – A döntő összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik