Foci

Valdés elköszönt a Barcelonától

Nyílt levélben köszönt el Víctor Valdés, a húszszoros spanyol válogatott futballkapus nevelőklubjától, az FC Barcelonától, ahol 12 idényt töltött el, a mostani utolsót úgy, hogy kora tavasszal súlyos sérülést szenvedett, s azóta nem védhetett.

A 32 éves hálóőr a bajnoki címvédő katalán együttes honlapján szerdán úgy fogalmazott, hogy “elérkezett a búcsú ideje”.

Bejelentése várható volt, mivel már januárban közölte, hogy a szezon végén mindenképpen távozik a Barcától. Levelében köszönetet mondott mindenkinek, aki pályafutása alatt segítette, edzői közül külön is kiemelve két holland szakembert, Louis Van Gaalt és Frank Rijkaardot, továbbá két katalán mesterét, Pep Guardiolát és a nemrég rákban elhunyt Tito Vilanovát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Víctor Valdés számos jelentős trófeát, közte három Bajnokok Ligája-elsőséget szerzett az FC Barcelona játékosaként, amellett hatszoros spanyol bajnoknak vallhatja magát, s meglehet neki a hetedik is, ha most szombaton a katalán alakulat legyőzi az Atlético Madridot.

A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok kapus március végén a Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, s a műtétet követően orvosai úgy ítélték meg, hogy bő fél évet kell kihagynia, ennél fogva lemarad a nyári, brazíliai világbajnokságról is. 

Lehetséges új klubjáról egyelőre csak találgatások vannak, a spanyol sportsajtó szerint kapuskarrierjét a francia bajnokságban szereplő AS Monacóban folytathatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!