Foci

Szivics “megforgatta a kést” José Gomesben

A DVTK edzője azt követően, hogy csapata kedd este megnyerte a Ligakupát, mérkőzés utáni nyilatkozatában finoman lealázta a Videotont mesterét.

A Diósgyőr története során először nyerte meg a második számú magyar kupasorozatot. A döntőben a Videotont két, a 9. és a 12. percben szerzett gyors góllal verték 2-1-re. Magyar szinten mindenképpen kiemelkedő színvonalú meccsről beszélhetünk és összegzésként tán még az mondható el, hogy a Videoton hiába erőlködött, alakított ki helyzeteket a sors kegyéből hazai pályán játszó Diósgyőr előnye tudatában szervezetten védte a kapuját.

José Gomes, a Videoton FC edzője meglehetősen bosszúsan nyilatkozott a mérkőzést követően. “Azért feszültek a játékosok, mert a Diósgyőr húzta az időt, a játékvezető pedig partner volt ebben, így sok időt vettek el a csapatunktól. Az ellenfél edzője, Szivics sem viselkedett túlzottan sportszerűen a végén. Ami a meccset illeti: egyéni hibák miatt két gólt is szerzett a Diósgyőr, nekünk aztán rengeteg lehetőségünk volt, amikből sajnos csak egyet sikerült értékesítenünk. De ilyen a foci, sajnos ma így jött össze” – összegzett a nyáron távozó edző.

Hogy mit tehetett a DVTK edzője, ami ennyire felbosszantotta a fehérvári edzői stábot azt nem tudjuk, de tény a meccs után az öltöző folyosón is indulatos szóváltásba keveredett a Vidi egyik edzője Sziviccsel. Legalábbis, egy, a pixteren talált videó erről tanúskodik.

Tomiszláv Szivics, a DVTK mestere győztesként nyilván higgadtabb volt a mikrofon előtt, de nem állta meg, hogy ha már az ellenfél kollégái negatívan méltatták tevékenységét, ő is benyomjon egy gyomrost a Videoton edzői stábjának: “Megértem az ellenfél játékosait, mert négyből egyszer sem nyertek ellenünk, és érthető, hogy emiatt idegesek. Ilyen kerettel, ilyen háttérrel nem nyerni semmit, az nem olyan szép dolog…gratulálok a saját csapatomnak, bebizonyítottuk, hogy jó munka folyik, és egy trófeát hoztunk Miskolcra, amire nagyon büszke vagyok. Köszönöm a fantasztikus közönségnek!” – fogalmazott a sport tv-ben a szerb edző.

Szó mi szó, annyi igazság van Szivics mondandójában, hogy a Videoton tényleg egy európai közép csapat költségvetésével – nagyjából 10-12 millió euró – rendelkezik. Nagyságrendekkel többel, mint a többi magyar klub. Ennek tudatában, tulajdonos, edző, játékos, szurkoló is azt várja, hogy a fehérváriak mindhárom területen, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is harcban álljanak a győzelemért, és egy fronton legalább nyerjenek.

Ez idén nem jött össze.

Más kérdés, semmiképp sem elegáns egy már elküldött edzőben megforgatni a kést…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik