Foci

Hová tűnt Koplárovics Béla?

2002. augusztus 14-én az akkori magyar bajnok ZTE a Bajnokok Ligája selejtezőjében Koplárovics Béla 90. percben szerzett találatával legyőzte a Manchester Unitedet a Puskás Ferenc Stadionban. A Zalaegerszeg azóta kiesett az élvonalból, Koplárovics pedig légiósként éli minden napjait. Vagy ki tudja.

Koplárovics Béla élete egyik napról a másikra megváltozott szűk tizenkét éve. A magyar csatár a manchesteriek ellen lőtt gól előtt korábban sosem volt eredményes a ZTE színeiben, de ez a találat meghozta neki a hírnevet, ki ne ismerné a hős Koplárovics Bélát.

Ha kiejtük a nevét, rögtön Hajdú B. István hangja jut eszünkbe, ő kommentálta ugyanis azt a felejthetetlen találkozót, a győztes gólnál pedig olyat sikított, mint korábban még soha senki.

Lehet, hogy kissé hihetetlen, de a támadó szeretné elfelejteni a United elleni gólját. Egy interjúban megemlítette, hogy rengetegen űznek gúnyt belőle, amit az évek során kissé megunt.

Karrierjét 2006-ban ketté törte egy súlyos sérülés, térdében részlegesen elszakadt az egyik belső szalag. Hosszú lábadozás után alapember lett a Zalaegerszegnél, majd 2008-ban a távozás mellett döntött, a másodosztályú Pécshez igazolt. Talán erről is csak nagyon kevesen tudtunk.

Aztán jött az áttörés, ami balu sült el. Koplárovics 2010-ben az iráni másodosztályban szereplő Sensza Arákhoz szerződött, ahol úgy töltött el két hónapot, hogy se pályára nem lépett, se fizetést nem kapott.

Fotó: MTI

Hazatért, Barcson, majd Hévízen töltött el rövidebb időszakot, mígnem a Kozármisleny csapatához írt alá. Itt sem töltött el sok időt, 2011 nyarán egy osztrák alacsonyabb osztályú együtteshez igazolt.

Azóta semmi hír róla. Se itt, se ott nem jelent meg róla egy sor sem, leszámítva a rövid interjúkat, amelyek továbbra is a Manchester-gólra lettek kihegyezve.

Csak sejteni tudjuk, hogy letelepedett Ausztriában, s úgymond hobbi szinten űzi a labdarúgást a szomszédos országban, ha egyáltalán űzi még.

Egy biztos, Magyarországon nem futballozik, de talán még erre is sor kerül majd, ha egy magyar csapat újra bejut a BL-selejtező utolsó körébe. Hisz ott gólra, gólokra lenne szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik