Foci

A sportra is hatással lehet a szakállas nő sikere

Mikor 1966-ban utoljára osztrák győztese volt az Eurovíziós dalfesztiválnak, a világbajnokságot Anglia, a BL-t a Real Madrid, a spanyol bajnokságot pedig az Atlético Madrid nyerte. Ez a kombináció könnyen összejöhet idén is.

Azt valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy Steven Gerrard, Wayne Rooney és Jack Wilshere kinek szurkolt a dalfesztiválon, mindenesetre Ausztria és Conchita Wurst győzelme kecsegtető lehet a számukra, ha a statisztikákat nézzük.

Az osztrákok ugyanis eddig mindössze egyszer, 1966-ban nyerték meg a megmérettetést, pont abban az évben, mikor Anglia is világbajnok lett.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az összefüggéseknek – amiknek természetesen az angolok néztek utána – koránt sincs vége. 48 évvel ezelőtt ugyanis a Real Madrid nyerte a BEK-et a jugoszláv Partizan ellen 2-1-re. Mint köztudott, a Királyi Gárda május 24-én Lisszabonban ott lesz a BL-fináléban, így “tarthatják a lépést Ausztriával”.

Végül, de nem utolsó sorban említésre méltó, hogy 1966-ban az Atlético Madrid nyerte meg a spanyol bajnokságot. Ha a Matracosok szombaton nem kapnak ki a Barcelonától idegenben, akkor idén is bajnoki címnek örülhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik