Foci

2 millió euróért vinnék a magyar szélsőt

Lengyel lapértesülések szerint Lovrencsics Gergőt, lengyel Lech Poznan támadóját a Bundesliga 6. helyén végző Mönchengladbach szeretné kivásárolni szerződéséből.

Kétségtelen tény, a második poznani szezonjára végérvényesen befutott Lovrencsics Gergő. A sport24 is beszámolt róla, a Pécs és a Pápa egykori labdarúgója egyre nagyobb sztár Lengyelországban. Még csak 26 éves, ebben a bajnoki évadban 39 meccsen 9 gólt és 12 gólpasszt jegyez. Legutóbbi meccsére menedzsere német nagy klubok játékosmegfigyelőit csábította ki, és mit ad Isten, éppen ott és akkor rámolt be a Górnik Zabrzénak két remekbe szabott gólt (a második különösen pazar volt).

A transfermarkt.de egymillió euróra taksálja a magyar légióst, a Lech viszont 1.5–2 millió eurós bevétellel is számol.

poznan.sport.pl úgy tudja a Borussia Mönchengladbachnak annyira megtetszett a magyar szélső, hogy 2 millió eurót sem sajnálnának érte. Igazság szerint mindkét fél több szempontból is jó üzletet kötne Lovrencsiccsel.

A Gladbach eladni készül 23 éves támadóját, Patrick Herrmannt, aki ugyan nincs benne Joachim Löw világbajnoki bő keretében, de ettől még 10 millió euróért értékesítenék a Manchester Unitednek.


Lovrencsicsből a klub pénzt csinálna, a szurkolók marasztalnák
Forrás: lechpoznan.pl

Herrmann éppúgy a jobb és balszélen vethető be, mint Lovrencsics, így ha létrejön a transzfer, elkél a pótlás az Európa Liga selejtezőben is érdekelt német csapatnál ezen a poszton. 10 millióból pedig simán futja a magyarért kért kettőre.

A Poznan 2012 nyarán 100 ezer euróért vásárolta meg a Pápától a relatív még itthon is ismeretlen 24 éves Lovrencsicset. A lengyelek 2 év alatt 20-szorosára (!!!) növelték a játékos értékét.

A kérdés már csak az: ott fent északon mit tudnak jobban nálunk??? Na, erre sosincs válasz…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik