Foci

A Diósgyőr két gyors góllal megnyerte a Ligakupát

A piros-fehérek történetük során először nyerték meg a második számú magyar kupasorozatot. A döntőben a Videoton verték 2-1-re.

A miskolci klub idén erőn felül teljesített, mivel bár a bajnokságban nem jött össze számukra az áhított dobogó, a Ligakupában és a Magyar Kupában is fináléba jutottak.

A Ligakupa-döntőt ráadásul hazai pályán a DVTK Stadionban vívták, a mumus Videoton ellen: a sorozat történetében eddig bármikor összekerültek, a fehérváriak mindig búcsúztatták a borsodiakat.

Fotó: MTI

Ezúttal viszont másképp alakult a forgatóköny, hiszen Kostic már a 9. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, kihasználva a védők lassúságát, majd Futács a 12. percben Juhász hibája után lőtt a hálóba (2-0).

A DVTK a kétgólos előny tudatában visszaállt védekezni, így a Vidi tíz emberrel rohamozhatott, gólt mégsem tudtak szerezni, miközben a miskolciak azért kontrákból többször veszélyeztettek.

A szünet után megtört a jég, Juhász szerencsés találattal szépített, így a hajrában minden egy lapra feltéve támadtak a vendégek, ám Rados bravúros mentéseivel a Diósgyőr megőrzite előnyét.

A DVTK így 34 év, vagyis 1980 után nyert ismét valamit: akkor a Magyar Kupában végeztek az élen, miután 3-1-re verték a Vasast.

Eredmény – Ligakupa, döntő

Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-1 (2-0)
Gólszerző:
Kostic (9.). Futács (12.) illetve Juhász (69.)

2. FÉLIDŐ

95. PERC: VÉGE!!! A 2013-2014-ES SZEZONBAN A DIÓSGYŐR A LIGAKUPA GYŐZTESE!

94. PERC: Elszabadultak az indulatok, mindenki kiabál mindenkivel.

89. PERC: Rados saját játékosával ütközött mentés közben, ápolni kell a kapust. Közben négy perc ráadást jelez a játékvezető.

85. PERC: Minden egy lapra feltéve támad a Videoton, hiszen alig van már csak pár perc a meccsből.

80. PERC: Bacsa remekül lépett ki gólhelyzetben, de Calatayudba lőtte a labdát.

78. PERC: Húúú Rados mit védett! Haraszti remekül csavart, de a diósgyőri kapus a levegőben úszva szögletre mentett.

77. PERC: Nildo lövése nem jutott el a kapuig, pedig ez komoly veszélyt jelenthetett volna, majd Nikolic lágy emelése szállt át Rados fölött, de Alves a gólvonalról mentett Zé Luis elől.

73. PERC: Egy szabadrúgás után négy diósgyőri volt lesen, így Gosztonyi hiába csúsztatott.

69. PERC: Szépített a Videoton! Alvarez szabadrúgására Juhász robbant be középen, és a kapufa segítségével vette be Rados hálóját. 2-1!

61. PERC: Szép kontra után Gosztonyi bombázott kapura, de a labda a felső lécről vágódott ki.

58. PERC: Rados fogott meg egy távoli lövést, majd Sándor csúsztatása távozott az oldalvonalon túlra.

54. PERC: Tombol a közönség, a stadion a hazai szurkolóktól hangos, hiszen a Videoton fölénye bármilyen nagy, nem tudtak a kapuba találni.

50. PERC: Két veszélyes beadása is volt a Videotonnak, de a védők tisztáztak.

48. PERC: Majdnem góllal kezdte ezt a félidőt is a DVTK: Grumic keresztlabdáját Husic kapásból tűzte kapura, de célt tévesztett.

46. PERC: Várat magára a középkezdés, mert Kádár bár felállt a pályára, cserét kért, mivel fáj a feje, szédül és rosszul van. Sándorral még az első félidőben fejeltek össze.

2-0-ra vezet a DIósgyőr 45 percnyi játék után, de a Videoton játékában is benne van a gól.

45. PERC: Vége az első félidőnek.

43. PERC: Nagy helyzet! Juhász Roland bólintott közelről egy szöglet után, de Rados komoly bravúrral menteni tudott.

40. PERC: A Diósgyőr a gyors kontrákra épít, de a befejezésnél valami mindig balul sül el.

36. PERC: Ez szép volt! Gosztonyi cselezett ki mindenkit a tizenhatos előtt, majd lágyan középre tette a labdát, de Husic pontatlanul ért bele.

32. PERC: Most Nikolic elé került a labda, de rosszul vette át egy szabadrúgás után, így Rados még időben odaért a játékszerért. Nagyon nyom a Videoton.

27. PERC: Zé Luis csinálta meg magának a helyzetet, majd Radosba lőtt.

24. PERC: Nikolic kapott sárgát, mert nem hagyta elvégezni a hazaiak szabadrúgását. Fölösleges volt az egész jelenet.

21. PERC: Visszaállt védekezni a Diósgyőr, a fehérváriak pedig egyelőre nem találják ennek az ellenszerét.

17. PERC: A Videoton szemmel láthatóan megfogta a bekapott két gól. Most azért megpróbálkoztak egy lövéssel, de méterekkel elkerülte a kaput.

12. PERC: Hoppá! Második miskolci helyzet, második gól! Futács remek labdát kapott, nem volt les, Juhász Roland csúnyán lemaradt róla, majd nagy erővel kivarrta a hosszút! 2-0!

9. PERC: GÓÓÓÓÓÓL!!!! Első támadásukból betaláltak a hazaiak. Husic épphogy elérta a szöktetést az alapvonal előtt, majd estében centerezett Futácsnak. A válogatott támadó a második hullámban érkező Kostichoz játszotta a labdát, aki fordulásból a kapuba lőtt! 1-0!

5. PERC: Egyelőre a DVTK csak keresi a labdát, hiszen a Videoton uralja a meccset.

3. PERC: Nincs túl jó idő Miskolcon, mégis legalább hétezren kíváncsiak a fináléra.

1. PERC: Elkezdődött a finálé. A DVTK immár szokásos feketre-fehér szerelésében, míg a Videoton kék-fehérben szerepel ma este.

Előzetes: Az elődöntőben a Diósgyőr a címvédő Ferencvárost búcsúztatta, míg a tavaly döntős székesfehérváriak a bajnoki címre hajtó Debrecen ellenében jutottak tovább.

A Tomislav Sivic irányította gárda harmincnégy év után szerezhet újra trófeát a diósgyőri klubnak, amely az 1980-as Magyar Kupa-győzelem után vár az újabb sikerre. A miskolciak ugyanakkor idén akár duplázhatnak is, ugyanis jövő vasárnap a Magyar Kupa döntőjében az Újpest ellen lépnek pályára.

A Videoton a bajnoki címről már lemondhat, azonban az OTP Bank Ligában még nagy versenyben van a Ferencvárossal a bronzéremért és az azzal járó Európa Liga-indulásért, emellett minden bizonnyal nem szeretné trófea nélkül zárni a szezont. A székesfehérváriak 2008, 2009 és 2012 után negyedik alkalommal nyerhetik meg a sorozatot, amellyel megerősítenék vezető helyüket az örökranglistán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik