Foci

Tovább üldözi a Győr a Lokit

A bajnoki címvédő 4-2-re nyert a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Mivel a DVSC-TEVA egy Újpest elleni győzelemmel avatta fel az új stadionját, a címvédő Győri ETO-nak is nyerni kellett volna a Budapest Honvéd ellen, hogy tartani tudja a lépést a Lokival. Horváth Ferenc csapata rendesen bele is kezdett a vasárnapi meccsébe, Rudolf Gergely pedig már a 11. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést (1-0). Sőt, a 29. minutumban megszületett a második hazai találat is, ezúttal Pátkai volt a gólszerző (2-0).

Nem adta fel a Honvéd, amely gyorsan szépíteni tudott (a menteni igyekvő Svecről pattant saját kapujába a labda, 2-1), majd az első félidő utolsó momentumaként az egyenlítés is összejött a fővárosiaknak, Kapacina szabadrúgásból tekert védhetetlenül a győri kapuba (2-2).

A második felvonás első felében nem volt túl magas a színvonal, a csapatok főleg a mezőnyben gyűrték egymást, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Az utolsó húsz percbe lépve aztán felpörgette a tempót az ETO, ennek pedig meg is lett az eredménye, Pátkai egy szöglet után lőtt távolról a kapuba (3-2). A Honvéd erejéből már nem futotta egy újabb egyenlítő gólra, ráadásul még Burgos is betalált még a lefújás előtt (4-2). A Győr bezsebelte mind a három pontot és tovább üldözi a Debrecent.

A vendégeknél a 76. percben csereként beállva bemutatkozott Abdul-Kader Keita, aki ugyan gólt nem szerzett, de akadt pár veszélyes megmozdulása.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Győr, 1500 néző, v.: Iványi

Győri ETO – Budapest Honvéd 4-2 (2-2)

Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Strestík, Pátkai, Kamber, Andric (Kronaveter, 73.) – Rudolf (Trajkovic, 56.), Varga R. (Burgos, 63.)

Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovic, Botka, Alcibiade – Nagy G., Hidi, Vécsei – Job (Vernes, 85.), Bobál G. (Holender, 63.), Kapacina (Keita, 76.)

gólszerzők: Rudolf (11.), Pátkai (29., 77.), Burgos (93.), illetve Vécsei (32.), Kapacina (45.)

sárga lap: Rudolf (35.), illetve Botka (73.), Job (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik