Foci

Mélyrepülésben a Pápa, centikre a kieséstől a Mezőkövesd

A Kecskemét a Pápát 1-0-ra, a Pécs a Mezőkövesdet 2-1-re győzte le hazai környezetben az NB1 28. fordulójában.

A középmezőnyben tanyázó KTE a tabella alsó felében álló Pápát látta vendégül szombat délután. A pápai együttes három vereséggel a háta mögött érkezett az elmúlt két meccsén szintén vereséget szenvedő lila-fehérek otthonába.

A találkozót egy korai gól döntötte el. A harmadik percben Jagodics lépett oda Bebetónak, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott, a büntetőt pedig Savic értékesítette.

Fotó: kecskemetite.hu

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló:

KTE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1980 néző, v.: Becséri

Kecskemét: Poleksic – Vukasovic, Karan, Gyagya, Forró – Eninful, Patvaros (Nagy P. 73.) – Szécsi, Savic, Pekár (Gréczi 54.) – Bebeto (Pavicevic 62.)

Pápa: Szűcs – Nagy S., Csizmadia, Jagodics, Présinger – Király (Kulcsár 81.), Sekour, Nagy T., Orosz (Kenesei a szünetben) – Griffiths, Maric (Struhar 60.)

gólszerző: Savic (3., büntetőből)

sárga lap: Szécsi 64.), Forró (83.) illetve Jagodics (3.), Csizmadia (34., 57.), Nagy T. (55.), Présinger (67.), Kulcsár (90.)

piros lap: Csizmadia (57.)

A szintén négy órakor kezdődő Pécs-Mezőkövesd összecsapáson meglepetésre a vendégek szereztek vezetést Balajti szerencsés találatával, ám a szünetig nem bírta kihúzni kapott gól nélkül a Kövesd, Szalai öngóljával ugyanis egalizált a PMFC.

A második játékrészben rengeteg helyzetet elpuskáztak a pécsiek, végül mégis sikerült mindhárom pontot megszerezniük, hisz a mérkőzés utolsó percében Márkvárt ugrott ki és a hosszúba gurított.

A Mezőkövesd a vereséggel továbbra is öt pontra van a bennmaradást jelentő 14. helytől, így valószínűleg ha mindkét hátralévő találkozójukat megnyerik, akkor is az NB 2-ben folytatják jövőre a szereplést.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

PMFC-Matias – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (1-1)
Pécs, 1000 néző, v.: Vad II.

PMFC-Matias: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Szatmári L., Horváth A. (Zdral, a szünetben), Kővári, Márkvárt, Wittrédi (Frőhlich, 62.) – Pölöskey P. (Városi, a szünetben)

Mezőkövesd-Zsóry FC: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai, Gévay – Búrány, Hegedűs D., Bognár, Takács, Melczer (Kiss M., 56.) – Harsányi, Balajti

gólszerzők: Szalai (39., öngól), Márkvárt (92.), illetve Balajti (29.)

sárga lap: Nagy J. (53.), Romic (84.), illetve Szalai (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik