Foci

Kiesett a Kaposvár, visszavette harmadik helyét a Vidi

A Videoton 2-0-ra győzte le a Kaposvári Rákóczit az OTP Bank Liga 28. fordulójában, ami amellett, hogy a fehérváriak az utolsó előtt bajnoki meccset a harmadik helyről váratják, azt is jelenti, hogy a kaposvári alakulat kiesett az élvonalból.

José Gomes alakula nagy nyomás alatt lépett pályára a szombat esti találkozón, hisz a nap folyamán már korábban a Frad már legyőzte a Diósgyőrt, így ideiglenesen átvette a harmadk helyet a Videotontól.

Fotó: vidi.hu

Az első játékrészben nem tudta feltörni a bennmaradásra már csak matematikai eséllyel bíró Rákóczi védelmét a Vidi, így 45 perc játék után frusztráltan vonulhattak az öltözőbe a hazaiak.

A szünet után egy teljesen más Videoton érkezett a pályára, s a szünetben becserélt Zé Luis góljával hamar meg is szerezték a vezetést. A hajrához közeledve Nikolic is a vendég kapuba talált, a Kaposvár pedig Mbemba kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló:

FC-Kaposvári Rákóczi 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2466 néző, v.: Farkas Á.

Videoton FC: Calatayud – Brachi (Gyurcsó, 80.), Juhász R., Vinicius, Stopira – Caneira, Vitor Gomes – Álvarez (Kovács I., 85.), Nildo (Zé Luis, a szünetben), Oliveira – Nikolics

Kaposvári Rákóczi: Rusák – Okuka, Mbemba, Badis, Mulemo – Florean (Bőle, 58.), Addo, Diallo, Firtulescu (Luca, 86.) – Kink (Murai, 55.), Balázs B.

gólszerzők: Zé Luis (51.), Nikolics (74.)

piros lap: Mbemba (84.)

sárga lap: Caneira (77.), Juhász (89.), illetve Kink (42.), Badis (59.), Okuka (67.), Mulemo (82.), Diallo (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik