Foci

Hétből hét: a Dósgyőrt is legyőzte a Ferencváros

Az FTC 2-1-re nyert hazai környezetben a vendég DVTK ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójában. A zöld-fehéreknek ez volt zsinórban a hetedik győzelmük a bajnokságban.

Évek múltán újra az európai kupaporondon szeretne szerepelni jövőre a Ferencváros. Thomas Doll fiai három fordulóval a bajnokság vége előtt a Videotonnal azonos pontszámmal állt a tabella negyedik helyén a rivális mögött rosszabb gólkülönbséggel. Az Európa Liga-indulást jelentő harmadik hely megszerzéséhez a DVTK elleni rangadón mindenképp három pontot kellett szereznie a házigazdának.

Ennek mgfelelően kezdte a meccset a Fradi, az első húsz percben mezőnyfölényben játszottak a hazaiak a sündisznó állásban védekező diósgyőriekkel szemben, ám a vezető gól megszerzésére fél órát kellett várnia az FTC drukkereinek. Ekkor Ugrai lépett meg remekül a bal szélen, majd passzolt a 16-oson belül érkező Böning elé, aki a hosszú alsóba gurított.

Fotó: MTI

A szünet után jött a hidegzuhany hazai szempontból, hisz egy szabadrúgást követően Alves fejese előbb a felső lécen landolt, a kipattanót viszont az első félidő hajrájában csereként beálló Elek a kapuba vágta.

Ezt követően újra visszaállt védekezni Tomislav Szivics együttese, s a hajráig úgy tűnt, hogy hiába a nagy ferencvárosi helyzetek, a vendégek pontot csennek a Puskás Ferenc Stadionból. A Fradi azonban nem adta fel, egy kavarodást követően Böde az ötösről bombázott Rajic kapujába, ezzel mindhárom pontot megszerezve a zöld-fehéreknek.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló:

Ferencváros-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 11 171 néző, v.: Kassai

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Gyömbér, Besic, Bönig – Ugrai (Diallo 70.), Cukic, Busai, Holman (Laczkó 70.) – Leonardo – Böde

Diósgyőr: Rajic – Eperjesi, Debreceni, Kádár, William Alves – Batioja, Vadász, Egerszegi (Elek, 42.), Gosztonyi – Grumic (Barczi 77.), Futács (Bacsa a szünetben)

gólszerzők: Bönig (30.), Böde (85.), illetve Elek (47.)

sárga lap: Cukic (2.), Gyömbér (35.), Joanovic (75.), Bönig (79.), illetve Eperjesi (36.), Kádár (68.), Bacsa (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik