Foci

Orbán is az FTC-Real meccs mellé állt

A Figyelő információi szerint a Real Madrid lehet az FTC ellenfele az augusztusi pályaavatón.

Fényárban úszott az épülő Fradi-stadion – fotók

A mérkőzés lekötését segítette a futball iránt lelkesedő magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is – írja a hetilap legfrissebb számában. A Figyelő szerint a megállapodás értelmében a királyi gárda több alapjátékosát is szerepelteti a barátságos mérkőzésen.

Bár hivatalos megerősítést a Figyelő egyik klubtól sem kapott, az tény, hogy egy korábbi internetes szavazáson a szurkolók többsége a Realt akarta a Fradi ellenfelének az új stadion pályaavatóján. Korábban ugyan szóba jött a Juventus is, de több olyan információ is napvilágot látott, amely a madridiak vendégjátékát valószínűsíthette.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Erre utalt egy lapinterjúban Szekeres Tamás, az új FTC-pálya üzemeltetését végző Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezetője és a spanyolokkal példálózott a sajtóbejáráskor Kubatov Gábor, az FTC elnöke, valamint Fürjes Balázs kormánybiztos is – tette hozzá a Figyelő.

Az új Fradi-arénát a tervek szerint augusztus 8-án avatják. Korábban a FourFourTwo.hu – a madridi klubtól származó belső információkra hivatkozva – azt írta, hogy a Real Madrid nem készül ilyen meccsre. A Real Madrid 1995 októberében már járt az Üllői úton. A Figyelő egyébként kiszámolta, hogy az FTC új stadionja nagyjából 50 millió dollárba került, vagyis a Madrid árából 60 ilyen arénát lehetne megépíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik