Foci

Saját kezébe vette a sorsát a Manchester City

A manchesteri labdarúgócsapat hazai környezetben győzte le 4-0-ra az Aston Villát az angol bajnokságban.

A Liverpool bombameglepetésre 3-0-s vezetésről hullajtott pontokat a Crystal Palace vendégeként, így az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City előtt lehetőség nyílt, hogy beelőzze riválisát egy fordulóval a bajnokság vége előtt. Az Aston Villa ellen győzelmi reményekkel léptek pályára a manchesteriek, azonban a birminghamiak nem könnyítették meg bajnoki címre törő ellenfelük dolgát.


Edin Dzeko duplája is kellett a győzelemhez
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első 45 perc hazai mezőnyfölényt, de kevés helyzetet hozott. Egy igazán nagy gólszerzési lehetősége volt csak a Citynek, de Nasri a félidő hajrájában ígéretes helyzetből nem találta el a kaput. Fordulás után is a manchesteriek domináltak, de egészen a 64. percig kellett várni, mire megszerezték a vezetést: Zabaleta centerezése után Dzekót nem tudták hatástalanítani a védők a kapu torkában. Valamivel később egy újabb jobboldali akciót követően maradt üresen a bosnyák csatár, ezúttal a kipattanót értékesítette.

A City végül magabiztosan húzta be a kötelező győzelmet, a lefújásig még Jovetic és Yaya Touré is eredményes tudott lenni, 4-0 lett a végeredmény. Ezzel a sikerrel hatalmasat lépett a bajnoki cím megszerzése felé a Manchester, ugyanis egy fordulóval a vége előtt két pont a csapat előnye a Liverpool előtt.

Szerdán még a kieső zóna közvetlen közeléből menekülő Sunderland lépett pályára a West Bromwich Albion ellen, a Fekete Macskák pedig első félidei két góljuknak köszönhetően hamar dűlőre vitték a dolgot. A Sunderland sikere után szinte biztos, hogy a Cardiff és a Fulham után a Norwich City a harmadik kieső.

Eredmények – Premier League

Manchester City – Aston Villa 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Dzeko (64., 72.), Jovetic (89.), Touré (90+3.)

Sunderland – West Bromwich Albion 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Colback (13.), Borini (31.)

Videó – Dzeko első:

Videó – és második gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik