Foci

Megvan a brazilok vb-kerete

Kihirdette 23 fős világbajnoki keretét Luiz Felipe Scolari, a házigazda brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.


Scolari 23 játékosra bökött rá
Fotó: Europress Fotóügynökség

A szakember szerdán Rio de Janeiróban óriási médiaérdeklődés, több mint 700 újságíró előtt hozta nyilvánosságra, mely játékosokkal vág neki a tornának. Az együttesben nincsen komolyabb meglepetés, a tréner 16 olyan futballistát hívott meg, akik már a tavalyi Konföderációs Kupán is részesei voltak a győzelemnek.

A legutóbbi, dél-afrikai világbajnokságon szereplő selecaóból öten maradtak, a kapus Julio Cesar, a védők közül Thiago Silva, Dani Alves és Maicon, valamint a középpályás Ramires.

A brazil csapat a horvátokkal, a mexikóiakkal és a kameruniakkal szerepel azonos csoportban majd a június 12-én rajtoló világbajnokságon.

A vb-re készülő brazil válogatott kerete

kapusok:
Julio Cesar (Toronto FC), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)

védők:
David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Henrique (Napoli), Maicon (AS Roma), Dani Alves (FC Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain)

középpályások:
Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Paulinho (Tottenham Hotspur), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Internazionale)

csatárok:
Hulk (Zenit), Bernard (Sahtar Donyeck), Neymar (FC Barcelona), Jo (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik