Foci

Firenzében lemondhatnak a BL-ről

A Fiorentina labdarúgócsapata hazai környezetben kapott ki 4-3-ra a Sassuolótól, így biztos, hogy nem ér oda a dobogóra.

Miután hétfőn este a Lazio és a Hellas Verona bajnokija hat találatot hozott (3-3), kedden ismét egy gólzáporos meccset rendeztek a Serie A-ban. Ráadásul ennek is rendkívül izgalmas volt a forgatókönyve.


Domenico Berardi mesterhármast jegyzett, ráadásul a klasszikus fajtából
Fotó: Europress Fotóügynökség

A kiesés ellen küzdő Sassuolo látogatott Firenzébe, a kiscsapat pedig az első félidőben 3-0-ra elhúzott, Berardi szerzett klasszikus mesterhármast. Ugyan egy büntetőből szépített a második felvonás elején a Fiorentina, Sansone újra visszaállította a háromgólos különbséget a 64. percben. Nem adta fel a Viola, amely Rossi és Cuadrado révén minimálisra csökkentette hátrányát, ám hiába a feltámadás, a pontszerzés nem jött össze a Fiorentinának.

A firenzeiek így pár nappal azt követően, hogy kikaptak a Napolitól az Olasz Kupa döntőjében a Bajnokok Ligája indulásról is lemondhatnak. Immár biztossá vált, hogy a nápolyiak végeznek a harmadik, BL-selejtezőt érő helyen.

Eredmény – Serie A 36. forduló

Fiorentina – Sassuolo 3-4 (0-3)
Gólszerzők: Rodriguez (57. – 11-esből), Rossi (72.), Cuadrado (75.) illetve Berardi (23. – 11-esből), 33., 42., Sansone (64.)

Videó – Sansone a győztes gól előtt a komplett firenzei védelemből bohócot csinált:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik