Foci

Sousának Izraelben sikerült az, ami az NB I-ben nem

A Maccabi Tel-Aviv labdarúgócsapata nyerte az izraeli bajnokságot.

Paulo Sousa az előző szezon közepén, váratlanul hagyta el a székesfehérvári Videoton együttesét és ugyan az amerikai munka nem jött össze (a New York Red Bullsszal hozták szóba), a nyáron elvállalta a Maccabi Tel-Aviv irányítását – amellyel például nagyon simán kiejtette a magyar bajnok Győri ETO-t a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

A portugál szakember irányításával már az izraeli bajnokság alapszakaszában megvillantotta oroszlánkörmeit a Maccabi, 26 meccsen aratott 21 győzelmével – három döntetlen és két vereség mellett – toronymagasan végzett az első helyen. A felsőházi rájátszásban kissé hullámzóan szerepelt az együttes, ám szombaton nyerni tudott a Hapoel Be’er Sheva vendégeként, ezzel bebiztosította első helyét a bajnokságban, egyszersmind kivívta a jogot a BL-selejtező második körében való szereplésre.


Paulo Sousa Izraelben révbe ért
Fotó:  Europress Fotóügynökség

„Fantasztikus szezon volt ez mindannyiunk, de különösen a játékosok számára, ők az első játéknaptól kezdve hittek benne, hogy teljesíteni tudjuk a kitűzött célokat. Ehhez a legfontosabb a kiegyensúlyozott teljesítmény volt, ami szerencsére végig megvolt. Öröm volt bejönni dolgozni és ilyen elhivatott focistákkal dolgozni. Reméljük, ez a lendület kitart a továbbiakban és az elkövetkező években még számos sikert érünk el és a nemzetközi kupaporondon is bizonyítunk majd” – mondta a 43 esztendős Paulo Sousa a Maccabi hivatalos honlapján.

A szerb középpályás, a Videotontól elcsábított Nikola Mitrovic is tevékeny részese volt a bajnoki cím megszerzésének, az eddig lejátszott 33 fordulóból ugyanis 31-en pályára lépett, húszonkétszer ráadásul kezdőként. Két gól fűződik a nevéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik