Foci

Ikszelt a Real, azt is csak nehezen

A Real Madrid nem tudta kihasználni bajnoki riválisainak botlását, ugyanis csak 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával a Bernabéuban.

A Királyi Gárdának sikerült hosszú idő után BL-döntőbe jutnia a hét közepén, míg a Valencia egy drámai mérkőzésen búcsúzott az EL-elődöntőjéből, így két teljesen más lelkiállapotú együttes nézett egymással szembe.

Pörgősen indult a találkozó, jobbára a hazaiak domináltak a játéktéren, ám a Valencia rendre megizzasztotta a hazai védelmet a kontrákkal, sőt, Diegonak többször is bravúrral kellett hárítania.

A félidő utolsó előtti percében már DIego sem segített, Mathieu egy szöglet után fejelt a madridiak kapujában, így 0-1-ről várhatták a folytatást a csapatok.

Fotó: Europress fotóügynökség

A szünet után szűk negyed óra elteltével Cristiano Ronalo bólintott az ötösön belülre, ahol az érkező Ramos a hálóba stukkolta a lasztit. Sokáig nem örülhetett a döntetlennek a Real – ha egyáltalán örültek neki -, mert pár perccel később Parejo volt eredményes, ismét előnybe került a Valencia.

Kínkeservesen támadott a hátralévő időben Carlo Ancelotti gárdája, végül a hosszabbítás perceiben Ronaldo parádés sarkazásával sikerült is egyenlíteniük, de ezzel együtt fájhat a fejük, ugyanis a Barcelona szombaton döntetlent játszott, az Atlético pedig korábban kikapott, így ez jó esély lett volna a felzárkózásra.

Eredmény – La Liga, 36. forduló

Real Madrid-Valencia 2-2 (0-1)
Gólszerzők:
Sergio Ramos 60., Cristiano Ronaldo 92., ill. Mathieu 44., Parejo 65.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik