Foci

Aki megfoghatja Messit – Besic örül a meghívónak

A Ferencváros fiatal focistája most a Diósgyőr elleni bajnokira koncentrál.

Ahogyan arról írtunk, húsz év után mehet ismét egy játékos a labdarúgó-világbajnokságra a magyar élvonalból. Erre most Muhamed Besicnek, a Ferencváros bosnyák focistájának van meg minden esélye, akiről Bosznia és Hercegovina szövetségi kapitánya, Safet Susic azt mondta: az egyetlen a keretben, aki képes lehet megfogni Lionel Messit.

„Elsősorban büszke vagyok, hatalmas megtiszteltetés a számomra, hogy számít rám a szövetségi kapitány. Bíztam benne, hogy kapok meghívót, így most nagyon boldog vagyok. Az a célom, hogy ne csak kerettag legyek, hanem pályára is lépjek a világbajnokságon. Mindenekelőtt ugyanakkor tudom, hogy nagyon fontos dolgok várnak rám a Ferencvárosnál, hiszen a dobogóért harcolunk a bajnokságban” – mondta Besic a fradi.hu-nak, hozzátéve, hogy Susic elsősorban középső középpályásként számít rá.


Fotó: MTI

A 21 esztendős Besic szerint a bosnyák válogatott nagyon erős, jó a csapat összetétele és „kiemelkedően” sok az olyan technikás labdarúgója az együttesnek, akik mentálisan a topon vannak.

„Azt mondom, bármi előfordulhat. Az erőviszonyok alapján ugyanakkor a második helyet kell megcéloznunk. Az argentin egy világklasszis csapat, de Nigéria és Irán ellen kötelezően jól kell szerepelnünk, és akkor ott lehetünk a kiesési szakaszban.”

Besic elárulta, nagyon örül a meghívónak, de most a következő célja az, hogy a hétvégén győzelemhez segítse a Fradit a DVTK elleni bajnoki rangadón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik