Foci

Új elnöke van a Bayernnek, Neuer hosszabbított

Pénteken Karl Hopfnert választották meg a német labdarúgócsapat első emberének. Manuel Neuer 2019-ig kötelezte el magát a klubnál.


Karl Hopfner az új elnök
Fotó: Europress Fotóügynökség

Hét hét telt azóta, hogy Uli Hoeness lemondott a Bayern München labdarúgócsapatának elnöki posztjáról. A sportvezetőt hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el, amiért nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül bonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyletekből származó nyereség után járó adót. Három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott, az ítélet ellen nem fellebbezett.

Péntekig maradt üresen a pozíciója, ekkor ugyanis rendkívüli közgyűlést tartott a klub, melyen elsöprő fölénnyel nyert Karl Hopfner. A szavazatok 99,6 százalékát kapta meg, az 1593 voksolásra jogosult közül mindössze öten szavaztak ellene egy tartózkodás mellett. Megbízatása a 2016-os elnökségi ülésig szól.

„Köszönöm, hogy ennyire bíztok bennem. Ugyanolyan szenvedéllyel fogom ellátni a feladataimat, mint tettem azt az elmúlt 31 esztendőben, különböző pozíciókban. Büszke vagyok rá, hogy a Bayern München családjához tartozom”mondta székfoglalójában Hopfner.


Manuel Neuer “örökre” marad a Bayernnél
Fotó: Europress Fotóügynökség

A klubhoz tartozó információ még, hogy ugyan sok bírálat érte már, de a müncheniek hosszabbítottak német válogatott kapusukkal, Manuel Neurrel, aki 2019-ig kötelezte el magát a Bayernnél.

„Ez is bizonyítja fantasztikus jellemét, ezzel gyakorlatilag azt mondta, hogy örökre a Bayernnél marad, amiért köszönet jár neki” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge.

A német válogatott 28 éves hálóőre 2011-ben a Schalke 04 együttesétől igazolt a Bayernhez, amellyel azóta tavaly elhódította a Bajnokok Ligáját, illetve megnyerte a bajnokságot, idén pedig utóbbiban megvédte címét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik