Foci

MTK-gála Újpesten, szinte biztos kieső a Kaposvár

Súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett el hazai környezetben az MTK-tól az Újpest gárdája az NB1 27. fordulójában, míg a sereghajtó Kaposvár 2-0-ra kapott ki vendéglátóként a Pécstől.

Gyatra formában várhatták a városi derbit a lila-fehérek, az elmúlt hetekben nemhogy pontokat, pontot is alig gyűjtött az Újpest, miközben az MTK legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert.

Fotó: MTI

Rosszul indult a találkozó hazai szemszögből, hisz a 6. percben a menteni igyekvő Nagy János a saját kapujába talált. A folytatásban gyengét futballozott az UTE, a hamar bekapott gól megzavarta az újpestieket.

A szünetig többször nem rezzent egyik csapat hálója sem, a második játékrészben viszont rákapcsolt az MTK, s előbb Vass, majd Kanta büntetőből, a hajrában pedig Torghelle volt eredményes, így kék-fehérek kiütéses győzelmet arattak a Szusza Ferenc Stadionban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló:

Újpest FC-MTK Budapest 0-4 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1601 néző, v.: Andó-Szabó

Újpest: Dmitrovic – Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa – Suljic (Proesmans, 81.), Kosovic (Kabát, 59.), Vasiljevic, Balogh B. – Zamostny, Tshibuabua (Simon K., a szünetben)

MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (Poór,a szünetben) – Vass Á., Pölöskei Zs., Kanta J. – Horváth Zs. (Bese, 77.), Torghelle, Vass P. (Eppel, 84.)

gólszerzők: Nagy J. (6., öngól), Vass Á. (55.), Kanta J. (77., 11-esből), Torghelle (88.)

kiállítva: Heris (76.)

sárga lap: Heris (22.), illetve Kanta J. (27.)

A kiesés ellen küzdő, sereghajtóként pályára lépő Kaposvárnak kötelező lett volna a három pont megszerzése a középmezőnyben tanyázó Pécs ellen, ám a Rákóczi számításait keresztbe húzták a vendégek.

Már az első félidőben mezőnyfölényben játszott a PMFC, gól azonban nem esett 45 percig. A pihenőt követően továbbra is a vendégek előtt adódott több lehetőség, s bő negyed óra elteltével Kővári találatával meg is szerezték a vezetést.

Fotó: MTI

A hajrában Bankot kiállította a játékvezető, s büntetőt ítélt a Pécsnek, amit Mohl értékesített, ezzel bebiztosítva csapatának a győzelmet, s tulajdonképpen a másodosztályba száműzte a vendéglátót.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló:

Kaposvári Rákóczi – PMFC-Matias 0-2 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző, v: Iványi

Kaposvár: Antal B. – Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo – Florean, Bőle, Balázs B., Coroian (Murai, 70.), Firtulescu (Diallo, 46.) – Kink (Böjte, 78.)

Pécs: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Szatmári L., Horváth A., Kővári (Rácz, 82.), Márkvárt, Wittrédi (Frőhlich, 78.) – Pölöskey P. (Városi, 69.)

gólszerzők: Kővári (61.), Mohl (77., 11-esből)

kiállítva: Bank (75.)

sárga lap: Coroian (21.), Balázs B. (29.), Bőle (70.), Böjte (85.), Mulemo (89.), Lebbihi (92.), illetve Balogh B. (30.), Mohl (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik