Foci

Mindhárom pontot elvitte az ETO a Pancho Arénából

Nőtt a nyomás az élen álló Debrecenen, miután a Győri ETO 1-0-ra győzni tudott a Puskás Akadémia vendégeként az OTP Bank Liga 27. fordulójában, s ezzel a zöld-fehérek beérték pontszámban a Lokit.

A felcsúti alakulat ugyan öt pontra volt a kiesőzónától a találkozót megelőzően, nem lehetnek nyugodta a Puskás Akadémia labdarúgói. A címvédő ETO remek formában van, számukra a tét az éllovas Debrecen utolérése volt, amihez egy győzelem szükségeltetett.

Az első játékrészben két rögzített szituációt követően alakult ki veszélhelyzet a kapuknál. Előbb egy hazai szögletet követően Kamenar védett hatalmasat, majd egy győri szabadrúgás csattant a felső lécen.

Fotó: MTI

A szünet után rákapcsolt a Győr, egyre nagyobb fölényben focizott a vendég gárda, s egy felcsúti eladott labda után Kalmár lőtt pazarul a jobb felsőbe.

A hajrában születhetett volna itt is, ott is gól, s bár benne volt a levegőben a Puskás Akadémia egyenlítő gólja, végül érintetlenek maradtak a kapuk, így a Felcsút második meccsét is elveszítette a Pancho Arénában, a Győr pedig továbbra is reménykedhet a címvédésben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Puskás Akadémia-Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, 3300 néző, v.: Németh Á.

Puskás Akadémia: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Nagy Zs. – Czvitkovics (Szakály D., 64.), Tóth II B., Polonkai (Berki, 77.), Tóth I B., Denkovic – Tischler (Lencse, 69.)

Győr: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar (Dudás, 79.) – Kalmár (Trajkovic, 83.), Pátkai, Kamber – Strestík (Burgos, 90.), Andric, Varga R.

gólszerző: Kalmár (59.)

sárga lap: Tóth II B. (3.), Denkovic (29.), Szekeres (83.), illetve Pátkai (47.), Lipták (60.), Kalmár (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik