Foci

Két csapat búcsúzott az angol élvonaltól

A Sunderland 1-0-ra győzött a Manchester United otthonában a Premier League 37. fordulójában, ami egyben azt is jelenti, hogy a Fulham és a Cardiff az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül biztosan a másodosztályban szerepel a következő szezonban.

Ryan Giggs remekül kezdte edzői karrierjét a Vörös Ördögök kispadján, hiszen trénerként lejátszott első meccsén 4-0-ra győzött a Norwich City ellen. A Tottenham kora délutáni vereségével újra megnyílt a lehetőség a United előtt, hogy a hatodik helyen zárjon, ehhez azonban a kiesés ellen küzdő Sunderlandet kellett volna legyűrni az Old Traffordon.

A Vörös Ördögök szinte a mérkőzés teljes egészében ötlettelenül játszottak, távoli lövéseken és kisebb helyzetecskéken kívül nem lehetett mást feljegyezni hazai oldalról a 90 perc során, miközben a Sunderland Larsson révén gólig is jutott, s többször a kapufán csattantak a vendég lövések.

Fotó: Europress fotóügynökség

Gus Poyet fiainak győzelme nem csupán azt jelenti, hogy a Sunderland egy lépéssel közelebb került a bennmaradáshoz, hanem hogy a Fulham és a Cardiff az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztosan kiesik.

Mind e közben a másodosztályban már lejátszották az utolsó kör meccseit, ami után kiderült, hogy a feljutó Leicester és Burnley mellett a Derby, a QPR, a Wigan és a Brighton jutott be a rájátszásba.

Eredmények – Premier League, 37. forduló

Aston Villa-Hull City 3-1 (3-1)
Manchester United-Sunderland 0-1 (0-1)
Newcastle United-Cardiff City 3-0 (1-0)
Stoke City-Fulham 4-1 (1-0)
Swansea City-Southampton 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik