Foci

Helyzetbe hozta a Unitedet a Tottenham

2-0-ra kikapott a West Ham vendégeként a Premier League 37. fordulójában, így könnyen elúszhat az Európa Liga-indulást jelentő hatodik hely a Tottenham számára.

Pár fordulóval ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Spurs elbukja a még európai kupaporondot jelentő hatodik pozíciót a szezon végére.

Most nehéz szituációba került a londoni együttes, ugyanis a négy meccse nyeretlen West Ham otthonában vereséget szenvedtek Tim Sherwood fiai.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az első félidő derekán Kaboult piros lappal küldte az öltözőbe a játékvezető, rá két percre pedig egy öngóllal vezetéshez is jutott a házigazda. Az előnyt még a szünet előtt megduplázta a West Ham, Downing volt eredményes, a játékállás pedig ezt követően a hármas sípszóig nem változott.

A Tottenham egy fordulóval a bajnokság vége előtt 66 ponttal a hatodik 60 pontos Manchester United együttese előtt, ugyanakkor a Vörös Ördögök még három mérkőzést játszanak ebben az idényben. Könnyen pontegyenlőség alakulhat ki, ami szintén a United EL-indulását jelentené, ugyanis jóval jobb a gólkülönbségük riválisuknál.

Eredmény – Premier League, 37. forduló

West Ham United-Tottenham Hotspur 2-0 (2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik