Foci

Bilbao: irány a BL!

Az Athletic Bilbao labdarúgócsapata idegenben győzte le 3-0-ra a Rayo Vallecanót, ezzel bebiztosította a negyedik helyét a bajnokságban.

A baszk együttes már jó ideje a negyedik helyen állt a bajnokságban, azonban még nem dőlhettek hátra a bilbaóiak, ahhoz, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhassanak, még volt tennivalójuk. Pénteken késő este aztán fél óra alatt két gólt rámoltak be a hazai pályán játszó Rayo Vallecano kapujába, ezzel egy nagyot léptek a győzelem és a BL felé.

A madridiak ugyan egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a meccsen, szépíteni sem tudtak, ráadásul Herrera a 74. percben meglőtte az Athletic harmadik gólját. A vendégek végül 3-0-ra nyertek.


A játékosok és a szurkolók közös öröme
Fotó: Europress Fotóügynökség

Győzelmével az Athletic Bilbao két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította negyedik helyét a bajnokságban. Ugyan a jelenleg ötödik helyen álló Sevilla még befoghatja a baszkokat, azonban a spanyol élvonalban két, azonos pontszámmal álló csapat között az egymás elleni eredmény rangsorol, az pedig az Athletic felé billenti a mérleg nyelvét, ugyanis a hazai 3-1-es siker után idegenben 1-1-et játszott a csapat a riválissal.

Eredmény – La Liga, 36. forduló

Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 0-3 (0-2)
Gólszerzők: San Jose (20.), de Marcos (30.), Herrera (74.)

Videó – Így lett BL-induló a Bilbao:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik