Foci

A Fradi a dobogóhoz, a Mezőkövesd az NB2-höz került közelebb

A dobogóért harcoló Ferencváros 1-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosiak számára még a bajnoki cím sem lenne elérhetetlen, hiszen a forduló előtt csak nyolc pont volt a hátrányuk az éllovas Debrecen mögött úgy, hogy 12 pontot lehet gyűjteni a következő hetekben.

Persze sokkal reálisabb cél lehet a második hely megszerzése a Ferencváros számára, ehhez csupán az öt ponttal előttük álló Videotont kellene befogni. Ehhez meg is tették az első lépést, vagyis legyőzték a Mezőkövesdet, így kettőt a különbség a fehérváriak és 9. kerületiek között.

Fotó: MTI

A mezőkövesdi meccs nagy csatát hozott, de gólt csak egyet: az a Fradi szerezte a 30. percben, amikor Jenner szabadrúgását Busai csúsztatta a kapuba.

A második félidőben is sok helyzet maradt ki, a hajrában pedig egymásnak is urgottak a felek, ezért a 84. percben Pavlovic második sárgáját kapta meg, Menougong pedig rögtön a pirosat.

Végül maradt a 0-1, amivel a Mezőkövesd nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen minimum két meccset kellene nyerniük a hátralévő háromból úgy, hogy legutóbb március végén tudta begyűjteni a három pontot a borsodi alakulat.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Mezőkövesd-Zsóry – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
gólszerző:
Busai (29.)
kiállítva:
Menougong (84.), illetve Pavlovic (84.)
sárga lap:
Dobos (29.), Hegedűs D. (31.), Velicky (32.), Fótyik (37.), Hegedűs Cs. (67.), Takács (77.), illetve Pavlovic (25., 84.), Mateos (50.)

Mezőkövesd: Horváth – Hegedűs Cs., Szalai (Harsányi a szünetben), Velicky, Fótyik – Hegedűs D., Dobos (Takács a szünetben), Bognár, Melczer – Sárközi (Kiss 72.), Menougong

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Gyömbér, Besic, Busai – Jenner (Holman 85.), Cukic – Pavlovic, Mateos, Somalia (Bönig 90.) – Leonardo (Böde 92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik