Foci

Angol csapatok vinnék Gulácsit

A Salzburg magyar hálóőrét, Gulácsi Péter a Stoke és a Sunderland is szívesen látná soraiban.

A 23 éves kapus korábban a Liverpoolban játszott, de a nagycsapatban tétmecsen – csak felkészülési találkozókön védhetett, illetve a tartalékban – sosem mutatkozhatott be: 2007-ben került a Vörösökhöz, de igazán a Tranmere és a Hull hálóőreként – kölcsönben szerepelt – mutatta meg, mit tud.

Fotó: Europress Fotóügynökség

2013-ban aztán a Red Bull Salzburg komoly lehetőséget látott benne, első számú kapusa is lett az osztrák együttesnek, és nagyban hozzájárult a salzburgiak EL-meneteléséhez.

A felnőtt válogatottban eddig még csak meghívóig jutó kapust talán épp ezért ismét a szigetországba csábítják. Angol lapértesülések szerint a Stoke City és a Sunderland az a két csapat, mely nyáron komoly harcot folytatja Gulácsiért.

A Sulzburghoz ugyan 2017-ig szerződés köti a magyar kapust, de az angolok szerint 2,5 millió fontért kivásárolhatnák a kontraktusából, bár a Stoke minden bizonnyal csak akkor teszi meg az első lépéseket, ha elveszíti kezdő kapusát, Asmir Begovicot, míg a Sunderland Artur Boruc mellé hozna egy másik kitűnő hálóőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik