Foci

Simeone „tökös” madridiakról beszélt

Az Atlético Madrid labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője az édesanyáknak köszönte meg a szerda esti győzelmet.


Diego Simeone fanatizmusa a játékosaira is átragadt
Fotó: Europress Fotóügynökség

Egy ideig úgy tűnt, hogy beválhat a Chelsea csapatának taktikája a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében: a londoniak az Atlético Madrid elleni párharc első, spanyolországi felvonásán sikerrel ölték a játékot, a 0-0-s eredmény pedig nekik kedvezett. A visszavágón aztán már az első félidőben megszerezték a vezetést – a Matracosok korábbi játékosa, Fernando Torres volt a gólszerző –, vagyis úgy tűnt, minden az angoloknak kedvez, ám a folytatásban a spanyolok három gólt rámoltak be a Kékek kapujába és megérdemelten jutottak be a BL lisszaboni döntőjébe, ahol a városi rivális Real Madrid lesz az ellenfelük.

„Gyönyörű és fontos pillanat volt ez a továbbjutás, de ami még boldogabbá tesz, hogy azok, akik sokat fizettek, hogy itt lehessenek a döntőben is láthatják a csapatot – mondta Diego Simeone, az Atléti argentin vezetőedzője a Canal Plusnak. – A játékosok reakciója örökké élni fog a szurkolók emlékezetében.”

„Köszönettel tartozom labdarúgóim anyukájának, hogy ilyen tökös embereket hoztak a világra. Nem csak , hogy sokat futottak, de a taktikát is betartották” – így Simeone, aki szerint az első gól megszerzése, majd a második félidő eleji jó játék eredménye a továbbjutás.

„Nem hiszem, hogy előny, vagy hátrány az, hogy a Real Madriddal találkozunk. Ismerjük őket a bajnokságból, erős társaság, pont az ilyen feladatokhoz vannak szokva.”


Négyből közel három félidőn át bejött, amit Mourinho eltervezett, mégsem jött össze a döntő
Fotó: Europress Fotóügynökség

José Mourinho egy Chelsea-játékost dicsért a lefújás után, méghozzá az Atléticónál kölcsönben játszó Thibaut Courtois-t. A belga válogatott hálóőr nagy védést mutatott be még 1-1-es állásnál, majd nem sokkal később Diego Costa büntetőből meglőtte a mindent eldöntő gólt.

„Addig a pontig a meccs nagyon kiegyenlített volt. Az első félidő inkább a miénk volt, de 1-1 után is nyílt volt a találkozó. A második felvonásban aztán egy perc alatt eldőlt minden: előbb Courtois védett hatalmasat John Terry fejesénél, majd a büntető kinyírta a meccset. Nem tudom, hogy jogos volt-e, távol voltam a történtektől” – értékelt a luzitán.

Videó – A visszavágó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik