Foci

Visszavonul az Inter legendája

A szezon végén felhagy az aktív labdarúgással Javier Zanetti, az Intert 1995 óta szolgáló hátvéd. Az argentin bekk ezentúl sportigazgató lesz a milánóiaknál.

Erick Thorir, az Inter elnöke bejelentette, hogy Javier Zanetti, a klub élő legendája, a szezon végeztével szögre akasztja a stoplist és a klub vezetőségében kap állást, sportigazgatóként.

„Hónapokkal ezelőtt már egyeztettünk a jövőjével kapcsolatban” – utalt az elhúzódó tárgyalásokra Thorir. „A vezetőség tagja lesz, de megegyeztünk, hogy most a hátralévő mérkőzésekre kell koncentrálnia.”

A 40 éves Zanetti korábban jelezte, hogy nem szeretné edzőként irányítani a milánóiakat, így talán testhezállóbb feladat lesz a sportigazgatói poszt a számára.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Játékosként jellemző volt rá, hogy tisztán védekezett, igyekezett elkerülni a felesleges szabálytalanságokat, pályafutása alatt mindössze egy bajnokin állították ki.

Az Internél töltött 19 éve alatt több mint ezer meccset játszott, emellett 145-szörös argentin válogatott. Ötször lett olasz bajnok, négyszeres kupagyőztes, valamint az UEFA-kupát és a Bajnokok Ligája serleget is felemelte egyszer-egyszer.

Zanetti az Inter teljes átalakulását és fénykorát is megélte. Kezdve az 1997-1998-as szezontól, amikor még az UEFA-kupában indultak a fekete-kékek, a 2005-től zsinórban öt bajnoki címet nyerő csapaton át egészen a 2010-es Bajnokok Ligája győzelemig eljutó Mourinho vezette csapatig, ahol már a középpályán számítottak az akkor 37 éves csapatkapitányra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik