Foci

Pep Guardiola elvitte a balhét az égésért

A Real Madrid elképesztő hatékony játékkal ütötte ki a Bayernt Münchenben a kedd esti Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján. Spanyol edzőjük úgy fogalmazott, hibázott, mindez az ő felelőssége.

Kevesen, de megkockáztatjuk, senki sem számított arra, ami kedd este Bl elődöntő címen történt az Allianz Arénában. A Real, még a taktikáját tekintve is éppen úgy gázolt át Pep Guardiola Bayern Münchenén (0-4), mint a 2013-as elődöntőben tették azt a Barcelonával.

0-1

“Fantasztikus produkciót mutattunk be, de az nehéz eldöntenem, hogy ez volt-e a legjobb meccs a karrierem során. Sokat gondolkodtam, miként tudnánk megnyerni ezt a játékot, de a mód, ahogyan végül ez sikerült, azt nehéz lett volna előre elképzelni. Ez a csapat soha nem lep meg, egyszerűen kiváló. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült az, amiért a játékosok és mindenki a klubban hihetetlenül keményen dolgozott. 12 év után kiharcoltuk a lehetőséget, hogy elérjük végső célunkat. Azt nem tudom, kinek örülnék inkább a döntőben. Chelsea-nek hatalmas tapasztalata van, míg az Atlético nagyon lelkes. De a mi szempontunkból az a legfontosabb,  hogy ott vagyunk” – összegzett Carlo Ancelotti a meccs utáni sajtótájékoztatón.

0-2

A Real Madrid olasz edzője kiemelte még, hogy rettentően tetszett neki, amit csapata a védekező taktikai elemekből megvalósított. Véleménye szerint amit Sergio Ramos a védelem közepén produkált az utánozhatatlan, ő a világ legjobb belső védője, és hogy Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo lényegében feláldozta magát a csapat taktikája érdekében.

0-3

“Természetesen csalódottak vagyunk, és szomorúak, hogy elvesztettük a lehetőséget a történelmi duplázásra, de mélyebb elemzésre még túl korai az időpont. Az biztos, amit kiválóan csináltunk az Arsenal és a Manchester United ellen az ma nem működött. A madridi első meccsen is jobban ellenőrzésünk alatt tartottuk a játékot, mint ma. Ez történik, ha rosszul játszol, ha nem véded a területet megfelelően a pontrúgásoknál. A világ legjobb csapatai ezt azonnal meg büntetik. Hajtottunk becsülettel, ahogy mindig, de nem a megfelelő játékosaink voltak a megfelelő pozíciókban. Hibáztam, már a szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy hibáztam…  Mindez az én felelősségem. Ugyanakkor gratulálok a Real Madrid. A Bayern nagy csapat. Megpróbálom újra a csúcsra vezetni a játékosokat” – összegzett csalódottan Pep Guardiola, a Bayern mestere.

0-4

A Real Madrid 2002 után játszhat újra BL-döntőt, készülhetnek a lisszaboni meccsre.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 0-4 (0-3)
gól: Sergio Ramos (16., 20.), Ronaldo (34., 90.)

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik