Foci

BL: sima Atlético-siker, madridi derbi a fináléban

A Bajnokok Ligája elődöntőjében az Atlético Madrid simán kiejtette a Chelsea-t, így a döntőben a városi rivális Real Madriddal találkoznak.

Kedden este a Blancók a vártnál simábban, mondhatni félgőzzel is legyőzték a címvédő Bayern Münchent, így 2002 után – akkor megnyerték a trófeát – bejutottak a fináléba.

A másik ágon szintén egy madridi együttes, az Atlético küzdött ugyanezért, ám a Matracosok nehezebb helyzetből várták a londoni visszavágót, mivel hazai pályán 0-0-ra végeztek a Chelsea-vel.

Ráadásul a kezdés után úgy tűnt, a Kékek kerülnek nyerő helyzetbe, mivel az ex-atleticós Fernando Torres Azpilicueta passzát váltotta gólra a 36. percben.

Nem sokkal később viszont fordult a kocka, nem is kicsit, az addig hátrányban focizó spanyolok Adrian révén egalizáltak: a vendégek nagy szerencsével, és a londoni védők asszisztálásval találtak a kapuba.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az 1-1-es első félidő után a madridiak érkeztek harapósabban a második felvonásra, ennek pedig meg is lett a gyümölcse, hiszen a 60. percben büntetőhöz jutottak, amit Diego Costa könnyen értékesített (1-2).

A Chelsea számára így még fontosabbá vált a gólszerzés, legalább kétszer kellett volna a hálóba találniuk, ezért mindent egy lapra tettek fel, míg a vendégek a kontrákkal veszélyeztettek.

Így szerezték meg a harmadik találatot is, mivel egy bravúros keresztpasszot követően Arda Turan fejese előbb a keresztlécen csattant, majd a kipattanót simán a kapuba gurította, ezzel eldöntve a párharcot (1-3).

A hajrában már nem jött össze a Chelsea-nek a szépítés, így végül 3-1-es összesítéssel lett BL-döntős az Atlético Madrid. A döntőben így összejött az amit sokan vártak, vagyis a madridi derbi, az Atlético-Real csata.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés

Chelsea-Atlético Madrid 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Torres (36.) illetve Adrian (44.), Costa (60.-büntetőből), Turan (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik