Foci

A jövőnek épült a Pancho Aréna

pancho aréna (pancho aréna, )
pancho aréna (pancho aréna, )

Puskás Ferenc korábbi madridi csapattársai, illetve Lothar Matthäus szerint jó befektetés a labdarúgásba a felcsúti stadion.

Amint arról írtunk, bő egy hete, húsvéthétfőn adták át a felcsúti Pancho Arénát, az ünnepélyes megnyitót követően pedig a Puskás Suzuki Kupa döntőjét is lejátszották, ahol a Real Madrid korosztályos együttese 1-0-ra legyőzte a magyar akadémia csapatát. Az eseményen több illusztris vendég is megjelent, köztük volt a németek korábbi kiváló játékosa, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus, illetve Puskás Ferenc két egykori madridi csapattársa, Amancio Amaro és José Pirri.

„A Pancho Aréna nagyon szép. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy itt lehettünk – mondta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának Amancio. – Amikor fiatal voltam, akkor a magyar csapat nagyon erős volt. Remélem, hogy az új stadionnak és az akadémiának köszönhetően a jövő generációja is felnő majd Bene, Zámbó, Puskás, Kocsis és Czibor szintjére” – folytatta a Real korábbi középpályása, aki azt is elárulta, hogy amikor az első csapathoz került, akkor Puskás rengeteget segített neki, tőle tanult a legtöbbet.


Fotó: pfla.hu

„Nem csak barátok voltunk, ő a tanárunk volt. Talán úgy tudnám érzékeltetni, mit is jelentett nekünk Öcsi, hogy mikor kimondtuk a nevét, és esetleg ültünk közben, akkor egyből vigyázzba vágtuk magunkat” – mondta Pirri.

Matthäusnak is nagyon tetszett a 4 ezer férőhelyes Pancho Aréna, amely szerint jó szolgálatot tesz majd a jövő magyar labdarúgásának. Mint mondta, ez egy jó befektetés volt az elkövetkező 30-40-50 évre.

„Ez egy olyan hely, ahol a gyerekek játszhatnak és nézhetik is a focit. Puskás mindenki számára követendő példa kell, hogy legyen itt.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik