Foci

Ellentmondást nem tűrő játékkal BL-finalista a Real

Sergio Ramos illetve Cristiano Ronaldo két-két góljával 4-0-ra nyert a Bayern München vendégeként a Real Madrid, így 5-0-s összesítéssel a spanyol gárda jutott elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Ugyan az első felvonáson jóval többet volt a müncheni gárdánál a játékszer, mégis 1-0-s előnnyel a Real érkezhetett Németországba a BL-elődöntő második meccsére.

Az elmúlt időkben – többnyire a bajnokságban – botladozó Bayern nem tudta érvényesíteni saját játékát, s az első lelki sokkot az első negyed óra végén kapták meg, mikor Sergio Ramos egy szögletet követően a hazai kapuba stukkolt.

Öt perc sem telt el, amikor ismét Ramos tűnt fel a müncheni 16-oson belül, s megszerezte saját illetve csapat második gólját is, amivel tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Ha ekkor még bárki is kételkedett volna, hogy ki jut a Bajnokok Ligája fináléjába ebből a párharcból, akkor jött egy Real-kontra, amikor is Bale passzát Ronaldo váltotta gólra, s bő fél óra elteltével már 0-3 állt az eredményjelzőn.

A szünet után Pep Guardiola alakulata többet birtokolta a labdát, a német együttes cserékkel is próbálta javítani játékát, ám nemhogy gólt nem sikerült szerezniük, még csak komolyabb ziccert sem láthatott az Allianz Aréna közönsége.

A hajrában már teljesen elszállt minden reménye a továbbjutásra a Bayernnek, a játék ellaposodott, a slusszpoént pedig Ronaldo adta meg, a rendes játékidő utolsó percében ugyanis a sorfal alatt tüzelt Neuer kapujába, beállítva a 0-4-es végeredményt.

A Real Madrid 2002 után játszhat újra BL-döntőt, készülhetnek a lisszaboni meccsre.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 0-4 (0-3)
gól: Ramos (16., 20.), Ronaldo (34., 90.)

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik