Foci

Dani Alves banánozása lavinát indított el

A Barcelona brazil válogatottja egyetlen, jól eltalált mozdulatával összefogásra késztette a világ jobbik felét. Azt, amelyik nemet mond a rasszizmusra.

Az FC Barcelona vasárnap este kétgólos hátrányból fordított és nyert a Villarreal otthonában (2-3), de szokatlan módon ez csak egy lényegtelen mellékszál lett a meccsen, amely fő témáját Dani Alves banánozása szolgáltatta – ezzel:

Miközben a Barcelona brazilja az esetről csak annyit jegyzett meg, hogy tizenegy éve él Spanyolországban és tizenegy esztendeje csak mosolyog az ilyen idiótákon, ugyanis, ha nem tulajdonít  jelentőséget az efféle próbálkozásoknak, azok nem is érik el céljukat, tüntetőleg valóságos banánevő szelfizés indult meg az interneten. Képek tucatjait találtuk, ezekből szemezgettünk.

Neymar például a gyerekével egy igazi és egy hatalmas játékbanánnal fotózta le magát.

Az olasz Balotelli is kapott már huhogást, banánt meg egyebeket az ellenfél szurkolóitól, így természetesen ő is nyomott egyet.

De válogatottbeli csapattársa, az orosz Zenitet erősítő Hulk is egész családjával kiállt Alves mellett a Twitteren.

Az “örök ellenség”, az argentin Sergio “Kun” Aguero, valamint Marta Vieira da Silva, a világ legjobbjának ötször megválasztott brazil labdarúgónő is beleharapott a banánért.

Míg az eset után hangosan állt ki a rasszizmus ellen az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi, valamint az olasz nemzeti válogatott szövetségi kapitánya Cesare Prandelli is.

A banánt dobó szurkolót azóta társai feldobták. Nyilván a következő években nem léphet be a Villareal szentélyébe, az Estadio El Madrigalba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik