Foci

BL: így motivál Pep Guardiola

A Real Madridot kedd este kevesen fogják szeretni Münchenben. Na ja, éppen a Bayernen át vezet számukra az út a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ráadásul előnyben vannak. A katalán edző az utóbbi idők bajnokijain tapasztalt gyengébb formát saját motivációs munkájának visszaesésében látta, ezért rátett egy lapáttal.

“A mi stadionunkban játszunk, s azt akarjuk, hogy pokollá változzon a Real számára az Allianz Arena Olyan akarattal és akkora szívvel kell futballoznunk, hogy utóbb senki ne mondhassa: nem tettünk meg mindent. Hiszem, hogy mi utazunk Lisszabonba, a BL- döntőre” – adott hangot optimizmusának a Bild kérdésére Arjen Robben a müncheniek potenciális gólfelelőse.

A holland elszántsága jól türözi a z egész csapat továbbjutási vágyát, persze ehhez a tízedik BEK és BL- győzelmére hajtó Real Madridnak is lesz egy két szava.


Carlo Accelotti Cristiano Ronaldo gyorsaságában, kreativitásában és gólérzékenységében bízhat
Fotó: Europress

Aki látta a két csapat első összecsapását (Real-Bayern 1-0) az pontosan tudja milyen taktikát várhat Carlo Ancelottitól kedd este. A Királyi Gárda hat napja is mintha idegenben futballozott volna. A támadó területet feladta, az olasz mester nemzete hagyományait követve maximálisan megszervezte a catanacciót, a totális védelmi taktikát és gyors támadóira, azok kreativitására, egy az egy elleni megoldásaira bízta a végeredményt. A bayoros tiki-taka ellen akkor ez bejött.

A csak gólt ne kapjunk taktika most is üdvözítő lehet, bár kétségtelen, Münchenben szinte elképzelhetetlen “szűzen” megúszni egy meccset. Ennek megfelelően Ancelotti a “nemcsak védekezni megyünk Münchenbe, gólt is akarunk szerezni” – mondattal üzent a két csapat sajtótájékoztatóján. Ettől persze a taktika még maradhat ugyanaz.

Pep Guardiola, a bajorok katalán vezetőedzője nem színezte, csak annyi mondott: “teljes mértékben bízom a csapatomban, s remélem, együtt képesek leszünk elérni a döntőbe jutást”.

A katalán edző meccs előtt Thomas Müllernek tartott motivációs tréningjét nézve sikerül annyira feltüzelnie csapatát, hogy a Bayern München kedd este lehetőséget biztosítson magának, hogy az első klubként megvédje 2013-as BL címét.

Apró adalék a végére: a Bayern elleni történelmi mutatók minden tekintetben a Real ellen szólnak. Egyetlen döntetlen mellett a müncheni csapat hazai pályán nyolcszor verte meg a Madridot.

Bajnokok Ligája elődöntő, második mérkőzés:

Bayern München – Real Madrid
Helyszín: München, Allianz Arena
Kezdés: 20,45
Játékvezető: Pedro Proença (POR)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik