Foci

Guardiola: “Még nem döntős a Madrid”

Josep Guardiola, a Bayern München edzője „dühös” Ribéryt, gólokat valamint továbbjutást remél a Real Madrid elleni BL-elődöntő második felvonásán.

A címvédő Bayern München a madridi első mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett, így helyzete ugyan nem reménytelen, bár ahogyan Guardiola csapata és a szurkolóik is vélhetően többet vártak, így minkenképpen jobb teljesítményre, és gólokra lesz szüksége a Bayernnek visszavágón.

„Idegenbeli gólt akartunk szerezni, most még inkább szükségünk lesz a gólokra, nincs más választásunk.”

A katalán edző utalt a madridi csapat legveszélyesebb fegyverére a kontrákra is, ezekről elismerte, hogy nagyon oda kell figyelniük, de felhívta a figyelmet arra, hogy a Real még nem érezheti nyeregben magát, még nem jutottak döntőbe.

„Az elődöntőben lenni azt jelenti, hogy a döntő már nagyon közel van és Madridban már úgy látták, szinte döntőben vannak.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Méltatta ugyanakkor a Real Madridot, amelyet nagyon gyorsnak, „sokat futó” csapatnak tart, s amely általában dominál a meccsein.

„A Realra jellemző, hogy sokat fut és nagyon gyors. Ha labdát veszítesz gyorsan le kell zárnod a területeket és egy jól felkészített védelem is szükséges.”

„Általában dominálnak a meccseiken és tudnak nagyon támadólag és nagyon védekezően is fellépni, fel kell készülnünk mindkettőre. Megpróbálják majd megvédeni az előnyüket, lesz rá 90 percük, hogy melyik taktikát választják majd meglátjuk.”

A 43 éves edző szakember szerint csapatának szüksége van a szurkolókra „akik már megmutatták korábban, hogy milyen elképesztőek”.

„Bejuthatunk a döntőbe. A csapat is, a szurkolók is és én is ezt szeretném, együtt pedig elérhetjük.”

Pep az elmúlt időszakban tavalyi formáját meg sem közelítő, de hétvégi Werder Bremen elleni meccsen betaláló Franck Ribéryről is szót ejtett:

„Franck Ribéry nagyon fontos a számunkra. Nagyon örülök ha energikusan, motiváltan és jól játszik de néha szükség van arra, hogy egy kicsit „dühösen” játsszon és biztos vagyok abban, hogy holnap jól játszik majd.”

„Megvan benne a szükséges küzdőszellem, és mindig küzdeni akar ezért is szeretik az emberek. A Bayern történetének egyik legjobb játékosa.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik