Foci

Luis Enrique lehet a Barcelona vezetőedzője

Luis Enrique (luis enrique, )
Luis Enrique (luis enrique, )

Spanyol lapértesülés szerint a klub korábbi labdarúgója válthatja Gerardo Martinót a katalán együttesnél.

Miután kiesett a Bajnokok Ligájából és a spanyol Király Kupa döntőjét is elveszítette a rivális Real Madriddal szemben az FC Barcelona, felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a nyáron leváltják a csapat vezetőedzőjét, Gerardo Martinót. A spanyol Mundo Deportivo vasárnap már a lehetséges utódokról beszélt, a lap két nevet dobott be a köztudatba.

Az egyik jelölt Ernesto Valverde, aki jelenleg az Athletic Bilbao vezetőedzője. A szakember azonban a hírek szerint a baszkoknál szeretne maradni, ráadásul a csapat jó eséllyel a BL-selejtezőt érő negyedik helyen zárja a bajnokságot, így az 50 esztendős Valverdének valóban minden oka megvan arra, hogy folytassa a Bilbaóban megkezdett munkát.


Luis Enrique jelenleg a Celta Vigót irányítja
Fotó: Europress Fotóügynökség

Épp ezért a Mundo Deportivo szerint a Barcelona kiszemeltjeinek listáján a Real Madrid és a Barcelona korábbi játékosa, Luis Enrique szerepel az első helyen. A 43 esztendős szakember jelenleg a Celta Vigót irányítja, ám korábban edzette a Barcelona B csapatát is, egy szezont pedig lehúzott Rómában. Enrique-ét a hírek szerint 3 millió euróért tudnák kivásárolni a katalánok.

Április közepén olyan hír látott napvilágot, miszerint Jürgen Klopp lehet a végső befutó, ám a Borussia Dortmund német trénere cáfolta a sajtóban megjelenteket, mondván: jó neki ott, ahol most van.

Az FC Barcelona már csak egyetlen sorozatban, a bajnokságban van versenyben az első helyért, de a gránátvörös-kékek helyzete nem túl rózsás. A Barca jelenleg a harmadik a hazai pontvadászatban, hátránya négy pont a listavezető Atlético Madrid mögött. A Real Madrid egy egységgel előzi meg Lionel Messiéket. A három együttesnek még négy-négy bajnokija van hátra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik