Foci

A Chelsea izgalmassá tette a bajnoki hajrát

A második Chelsea kétgólos győzelmet aratott a listavezető Liverpool otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Ezzel a vereséggel megszakadt a Liverpool 11 meccses győzelmi sorozata, bár ez talán nem is feltétlenül érdekli a Vörösöket. Az már sokkal inkább, hogy a Chelsea így két pontra megközelítette őket a tabellán, vagyis nem lefutott a bajnokság.

A találkozót tulajdonképpen Steven Gerrard hibája döntötte el: a házigazdák csapatkapitánya az első játékrész hosszabbításában elcsúszott, így Demba Ba elé került a labda, aki egyedül vezethette azt a kapura és nem hibázott.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidőt hiába támadták végig a Vörösök, a hajrában a vendégek egy kontrából ismét betaláltak, eldöntve a találkozót.

A hátralévő két körben a ‘Pool a Crystal Palace és a Newcastle, a Chelsea pedig a Norwich és a Cardiff ellen lép pályára. A Vörösök kudarca egyébként épp kapóra jött a harmadik Manchester Citynek is.

A kékek ugyanis kétgólos győzelmet arattak a Crystal Palace vendégeként , s ezzel három pontra megközelítették a Liverpoolt.

A jelenleg harmadik helyen álló manchesteri csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a tabella első két helyezettje, ráadásul a legjobb gólkülönbséggel rendelkezik, ami a végelszámolásnál nagyon jól jöhet a számukra.

Eredmények – Premier League, 36. forduló

Liverpool-Chelsea 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ba (45.), Willian (90.)

Sunderland – Cardiff 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Wickham (26., 86.),  Borini (45.-büntetőből), Giaccherini (76.)
Piros lap: Cala (45.)

Crystal Palace-Manchester City 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Dzeko (4.), Toure (43.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik