Foci

Ryan Giggs bemutatkozott, a United négyet lőtt

Ryan Giggs (ryan giggs, )
Ryan Giggs (ryan giggs, )

A 40 esztendős walesi első mérkőzésén 4-0-s győzelemre vezette a manchesteri focicsapatot a Norwich City ellen a Premier League 36. fordulójában.

A hét elején menesztették a Manchester United éléről a skót menedzsert, David Moyest, a szezon hátralévő részében a klub emblematikus középpályása, Ryan Giggs irányítja a csapatot. A walesi hazai környezetben, a Norwich City ellen debütált a Vörös Ördögök kispadján, ráadásul győzelmi kényszerben, mivel a rivális Tottenham Hotspur nyerni tudott a játéknap során.

Az első 45 percben a Manchester United felborította a pályát, ugyan nem lőtte szét a vendégek kapuját, de rá tudta erőltetni akaratát a Norwichre. Gólt azonban csak a szünet előtt nem sokkal, büntetőből tudott lőni a házigazda, Welbecket rántották le, Rooney pedig bevágta a tizenegyest.


Ryan Giggs most már öltönyben segíti a Manchester Unitedot
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az angol csatár a második félidőt ott kezdte, ahol az elsőt abbahagyta: gólt lőtt, méghozzá a 48. percben. Ezúttal a tizenhatos előteréből tekert az alsóba. Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor beállt Juan Mata – aki fekete karszalaggal emlékezett meg a pénteken elhunyt Tito Vilanováról –, a spanyol középpályás nem sokkal később háromra növelte csapata előnyét.

Mata, aki Giggs menedzseri karrierjének első cseréje volt, a folytatásban meglőtte saját maga második, együttese negyedik gólját, a Manchester United kiütéses győzelmet aratott. Az iparvárosiak sikerük ellenére még mindig hat ponttal le vannak maradva a Tottenham mögött, de egy meccsel kevesebbett játszottak a londoniaknál.

Eredmény – Premier League, 36. forduló

Manchester United – Norwich City 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Rooney (41. – 11-esből, 48.), Mata (64., 73.)

Videó – Rooneynak távolról sem okozott gondot a kapuba találni:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik