Foci

A Loki kiütéssel búcsúztatta stadionját

A listavezető Debrecen 5-0-ra ütötte ki a Kecskemét csapatátaz OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Az előző három bajnokiján nem termett túl sok babér a Debrecen számára, ugyanis a piros-fehérek a Győr és a Paks ellen ikszeltek, az MTK pedig simán legyőzte őket.

Most viszont újra begyűjtötték a három pontot: az első félidőt uralva kettőt is lőttek a Kecskemétnek, ráadásul mindkét gólt Sidibe szerezte. A hazaik dolgát nehezítette, hogy két jobb hátvédjüket is elveszítették: előbb Lázár, majd az őt váltó Ludánszki is megsérült, így be kellett állnia a hosszú ideje sérüléssel bajlódó válogatott belső védőnek, Mészáros Norbertnek.

Fotó: MTI

A szünet után Patvaros kiállítása végleg eldöntötte a találkozót, mivel két perccel a piros lap villanása után Mihelic ünnepelhetett, majd Kulcsár duplájával kialakult az 5-0-s végeredmény.

Kondás Elemér együttese, amely sikerével hat pontra növelte előnyét a vasárnap játszó Győrrel szemben, a következő hazai meccsét már az új Nagyerdei Stadionban vívja majd.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

DVSC-TEVA – Kecskemét 5-0 (2-0)
gólszerzők: Sidibe (28., 37.), Mihelic (75.), Kulcsár (82., 83.)
sárga lap: Lázár (16.), Brkovic (26.), illetve Savic (19.), Pavicevic (23.), Patvaros (38.)
piros lap: Patvaros (73.)

Debrecen: Novakovics – Lázár (Ludánszki 29., Mészáros 45.), Máté, Brkovic, Korhut  (Vadnai 74.) – Bódi, Mihelic, Zsidai, Szakály – Kulcsár, Sidibe

Kecskemét: Németh – Póti, Karan, Varga, Forró – Gréczi, Patvaros, Savic, Nagy (Balázs a szünetben), Simon (Bebeto 64.) – Pavicevic (Pekár 58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik