Foci

A Haladás Európa felé kacsingat, Torghelle duplázott

Az OTP Bank Liga26. fordulójának szombati játéknapján a Haladás a Mezőkövesdet győzte le, az MTK pedig a Pápát.

A Haladás-Mezőköved találkozót mindkét együttes meg akarta nyerni, más-más okok miatt: a szombathelyiek akár még harmadik helyen is végezhetnek, a borsodiak pedig a kiesés elkerüléséért hajráznak.

Artner Tamás legénysége az első félidőben számtalan helyzetet hagyott ki, így a szünetre 0-0-val vonultak a felek, a második etapban viszont a mezőkövesdiek előtt adódtak komoly lehetőségek.

Fotó: MTI

A meccs egyetlen gólját Radó András szerezte a 79. percben, majd a Haladás növelhette volna előnyét, de végül maradt az 1-0-s eredmény.

Ezzel a vereséggel a Mezőkövesd helyzete aggasztó, a kék-sárgák így lépéshátrányba kerültek, hiszen a Paks akár már szombaton befoghatja, sőt, meg is előzheti őket.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
gólszerző: Radó (79.)
sárga lap: Simon Á. (20.), Radó (77.), Bosnjak (81.), Nagy I G. (87.), illetve Szalai V. (17.), Búrány (44.), Velicky (45.), Gévay (77.)

Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Nagy I G., Iszlai (Németh M., a szünetben), Halmosi – Hrepka (Gyurján, a szünetben), Radó (Schimmer, 90.)

Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Szalai V., Gévay, Fotyik – Harsányi, Dobos (Takács P., 68.), Velicky, Bognár I. (Hegedűs D., 73) – Menougong (Balajti, 62.), Rajczi

Fotó: MTI

A másik 16 órás meccsen az MTK Torghelle Sándor duplájával legyőzte a Pápát. A hazaiak lefocizták a pápai alakukatot, hiszen óriási mezőnyfölényben fociztak, ennek lett az eredménye, hogy a korábbi válogatott csatár 26 perc alatt kétszer is beköszönt.

A második felvonásban ugyan feltámadtak a vendégek, de szépíteni sem tudtak, így végül maradt a 2-0.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

MTK Budapest-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
gólszerzők: Torghelle (11., 26.)
sárga lap: Nagy T. (56.)

MTK: Hegedüs – Fejes (Poór, 61.), Vukmir, Kálnoki Kis, Nagy T. – Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta – Horváth Zs. (Bese, 66.), Torghelle, Vass P. (Eppel, 87.)

Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhár (Eszlátyi, a szünetben), Présinger, Németh M. – Maric (Kulcsár, a szünetben), Csizmadia, Arsic (Király, 66.), Nagy T., Sekour – Griffiths

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik