Foci

José Gomes a nyáron távozhat

José Gomes (josé gomes, )
José Gomes (josé gomes, )

Kovács Ferenc, a Videoton labdarúgócsapatának tiszteletbeli elnöke elmondta, a portugál vezetőedző valószínűleg távozik a szezon végén.

Hetek óta téma a Videoton mélyrepülése, a székesfehérváriak ugyan a bajnoki arany reményében vágtak neki a szezonnak, most a dobogós helyekért is küzdenie kell az együttesnek és a piros-kékek formáját elnézve nem mernénk nagy összegben fogadni arra, hogy az első háromban végeznek. Ha ehhez hozzávesszük a nyári, csúfos Európa Liga-kudarcot és azt, hogy már a Magyar Kupából is kizúgott a csapat, talán joggal merülhet fel mindenkiben az a kérdés, hogy vajon meddig hívják még José Gomesnek a Videoton vezetőedzőjét.


Úgy tűnik, hogy José Gomes fehérvári napjai meg vannak számlálva
Fotó: MTI

A jelek szerint pénteken reggel megérkezett a válasz, ugyanis Kovács Ferenc volt a Digi Sport Reggeli Start c. műsorának vendége. A Vidi tsizteletbeli elnöke elmondta, legjobb tudomása szerint Gomes és a vezetőség között született egy kölcsönös megállapodás a nyarat illetően, a műsorvezető azon felvetésére, hogy ez akkor a luzitán távozását jelenti, Kovács így felelt: „valószínűleg igen”. A Vidi korábbi sikeredzője ezt követően elmondta, a háttérben már folynak a tárgyalások a lehetséges utóddal, de ebbe nem akart jobban belemenni.

Kovács azt kifogásolja Gomes munkájában, hogy a tréner nem folytatta honfitársa és elődje, Paulo Sousa megkezdett munkáját, emellett a klub fiatal magyar játékosai sem fejlődtek, mióta ő irányítja a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik