Foci

Ferguson meg akarta menteni Moyest

sir alex ferguson (sir alex ferguson)
sir alex ferguson (sir alex ferguson)

A Manchester United labdarúgócsapatának korábbi sikeredzője nem akarta, hogy kirúgják az utódját.

A Vörös Ördögök a hétvégén kikaptak Liverpoolban, az Everton otthonában, ezzel pedig biztossá vált, hogy a csapat biztosan nem lesz ott jövőre a Bajnokok Ligájában, mivel a negyedik hely is elérhetetlenné vált. Sőt, a nemzetközi kupaszereplés is veszélyben van, jelenleg a hetedik a Manchester United, ez pedig még Európa Liga-selejtezőt sem ér – a gárda hat pont hátrányban van a Tottenham Hotspur mögött, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig.

A vezetőségnek lépnie kellett már valamit, így a hét elején menesztették David Moyest, a United menedzserét. A skót szakember a nyáron érkezett, hatéves szerződést írt alá, de csak tíz hónapig tölthette be ezt a pozíciót. A sors fintora, hogy tulajdonképpen ott ért véget a manchesteri kalandja, ahol korábban annyit tett azért, hogy ő lehessen Sir Alex Ferguson utódja: az Everton otthonául szolgáló Goodison Parkban.


A The Sun pénteki száma
Forrás: 101greatgoals.com

Az angol The Sun pénteki számában azt írja, hogy Sir Alex az utolsó utáni pillanatig próbálta védeni utódját, a skót edzőlegenda kiállt honfitársa mellett és megpróbálta rávenni a vezetőség többi tagját, hogy ne rúgják ki. Ed Woodward, a klub alelnöke és döntéshozók ugyanakkor más állásponton voltak, kedd óta pedig tudjuk, kinek az akarata érvényesült.

A média idő közben több nevet is bedobott a köztudatba, mint a manchesteriek leendő menedzsere, ám ami biztos, hogy az idényt Ryan Giggs irányításával fejezik be a Vörös Ördögök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik