Foci

Guardiola: Nincs jobb csapat a Real Madridnál

Pep Guardiola, Carlo Ancelotti (pep guardiola, carlo ancelotti, )
Pep Guardiola, Carlo Ancelotti (pep guardiola, carlo ancelotti, )

Ennek ellenére abban bízik, hogy a címvédő Bayern München a visszavágón két-három gólt berámol a spanyoloknak. Carlo Anceloti Cristiano Ronaldót méltatta. És a csapatmunkát.

Pep Guardiola korábban sosem veszített edzőként a madridi Santiago Bernabéu Stadionban, ám szerda este megszakadt ez a nagy sorozata. A Real Madrid Karim Benzema góljával 1-0-ra legyőzte hazai pályán a címvédő Bayern Münchent, így kedvező helyzetből várhatja a Bajnokok Ligája elődöntőjének jövő keddi visszavágóját.

„Nehéz mérkőzés volt, de még van egy másik meccs, azon leszünk, hogy minden játékost a lehető legjobb állapotba hozzunk addigra. A Madrid általában így játszik, mint szerda este. Nagyon gyorsak. Hagynak játszani, arra várnak, hogy elveszítsd a labdát. Nagyon szervezetten kell ellenük játszani és ez igazából össze is jött nekünk, úgyhogy büszke vagyok a csapatomra. Nincs jobb csapat a Real Madridnál, de csak egy gól a hátrányunk. Lőnünk kell kettőt, hármat, ezen fogunk most dolgozni” – mondta a lefújás után a Skynak Guardiola.


Pep Guardiola itt kissé elveszettnek tűnik, de biztosak lehetünk benne: nem az
Fotó: Europress Fotóügynökség

Carlo Ancelotti, a spanyolok olasz vezetőedzője szerint az a tempó, amiben a Bayern játszott kedden este, épp a Madrid malmára hajtotta a vizet.

„Amikor lelassítottak, akkor jobbak lettünk. Vezettünk is pár veszélyes kontrát. Természetesen a csapatjáték nagyon fontos volt, a szélsőink is végig segítették a bekkek feladatát. Ugyan nehéz mérkőzés volt, de mindennel elégedett vagyok. Néha szenvedtünk, de összességében jók voltak a támadásaink” – értékelt Ancelotti a Canal+-nak és hozzátette, nagyon elégedett azzal a produkcióval, amit a sérüléséből visszatérő Cristiano Ronaldo nyújtott a neki szánt 73 perc alatt.

Videó – Karim Benzema gólja döntött Madridban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik