Foci

Elköltöztetik a Sándor Károly Akadémiát

Budapestre, az új MTK Stadionba költözik a magyar szinten legeredményesebb labdarúgó akadémia.

Kapcsolódó cikkek

Az MTK, mint egyesület csodás jövőképét bemutatni hivatott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott egy érdekes mondat, ami a kék-fehérek labdarúgó utánpótlás koncepcióját is nagy mértékben átalakíthatja. Deutsch Tamás klubelnök kijelentette, a várhatóan 2016 nyarán átadásra kerülő új MTK Hungária körúti stadionban a klub székháza mellet helyt kap a Sándor Károly Akadémia is.

Tudni kell, 2001 óta a Sándor Károly Akadémiát egy Várszegi Gábor által alapított alapítvány működteti Agárdon, a tulajdonában lévő impozáns Sigray Kastélyban. Immár 13 esztendeje, évente mintegy 40-45 ifjú labdarúgó készül folyamatosan bentlakásos akadémiai rendszerben. Szakemberek szerint az egyik legjobban működő és képző, nemzetközi szinten is jegyzett magyar labdarúgó akadémiáról van szó.


Ilyen lesz az új MTK Stadion
Forrás: MTK

Kérdésünkre Deutsch Tamás klubelnök megerősített az MTK, mint klub, és a profi labdarúgást üzemeltető kft. tervei, szakmai koncepciója szerint a stadion és a hozzá tartozó mintegy 7-8 labdarúgó pálya átadását követően minden átalakulna. A Sándor Károly Akadémia aktuális növendékei felköltöznek Budapestre és a klub 6-18 éves korosztályainak az edzéseit egy sportközpontban, az új stadion környékén oldják majd meg.


Az agárdi két tökéletes füves és egy műfüves pálya 2016-tól a felnőtt csapat edzőközpontja lesz
Forrás:sandorkaroly.hu

Ezzel egy időben az eddig elég mostoha körülmények közt edző felnőtt csapat felkészülésének helyszíne nyugati mintára átköltözik Agárdra és a kastélyt, illetve a hozzá tartozó 3 labdarúgó pályát egyfajta edzőközpontként használják majd a jövőben, akárcsak mondjuk a Milan labdarúgói a Milanellót, amely a város központjától mintegy 40 kilométerre található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik